Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.Більше не показувати
Професійна освіта. Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Університет у соцмережах
Ми у ВконтактіМи у FacebookНаш TwitterКанал в YouTubeПідписка RSS

Інститути, факультети

Анонси
28.03
Майстер-клас «Чарівні квіти»
28 березня о 14.30 на факультеті дошкільної та спеціальної освіти (корпус №3, 320 ауд.) відбудеться майстер-клас «Чарівні квіти».
Майстер-клас «Чарівні квіти»
28.03
«Гуморина – 2017»
28 березня о 14.30 в актовій залі університету відбудеться «Гуморина – 2017». Студентський театр мініатюр "Дзеркало" запрошує усіх бажаючих на святковий захід.
«Гуморина – 2017»
28.03
Фестиваль психологічних тренінгів
28-30 березня в корпусі №3 УДПУ відбудеться фестиваль психологічних тренінгів. Відкриття фестивалю - 28 березня о 9.00 в актовій залі університету. Тренінги проводять: арттерапевт Ірина Мартинюк (м.Тальне), директор центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Ольга Біляєва (м.Одеса). Учасником психологічних тренінгів може стати кожен бажаючий.
Фестиваль психологічних тренінгів
29.03
Фінал конкурсу «Подаруй дитині казку»
29 березня об 11.00 на факультеті дошкільної та спеціальної освіти (корпус №3, 413 ауд.) відбудеться фінал конкурсу «Подаруй дитині казку».
Фінал конкурсу «Подаруй дитині казку»
29.03
Географічний турнір
29 березня о 14.30 в актовій залі університету відбудеться Географічний турнір - 2017.
Географічний турнір
30.03
Презентація «Історія Франції у творах мистецтва»
30 березня о 16.00 в актовій залі університету в рамках відзначення днів «Французька весна в Україні» відбудеться презентація «Історія Франції у творах мистецтва»(образотворче мистецтво та танцювальне мистецтво). Українські студенти співатимуть французькі пісні. Запрошуємо усіх бажаючих.
Презентація «Історія Франції у творах мистецтва»
30.03
Всеукраїнська науково-практична конференція «Екологічна стратегія майбутнього: досвід і новації»
30-31 березня відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Екологічна стратегія майбутнього: досвід і новації», присвячена 25-річчю науково-дослідної лабораторії "Екологія і освіта". Початок - об 11.00, конференц-зал (корпус №1).
Всеукраїнська науково-практична конференція «Екологічна стратегія майбутнього: досвід і новації»
31.03
Сміх-тайм «Торбина сміху – людям на втіху»
31 березня об 11.00 в читальному залі №1 відбудеться сміх-тайм «Торбина сміху – людям на втіху» до Дня сміху. Запрошуємо усіх бажаючих!
Сміх-тайм «Торбина сміху – людям на втіху»
08.04
Триває флешмоб #УДПУ_поезія_онлайн
Шановні студенти! З 8 березня по 8 квітня 2017 року студрада університету оголошує флешмоб #УДПУ_поезія_онлайн. Для участі необхідно прочитати власний вірш, зняти відео та виставити в соцмережі. Найкращі чотири відео (по два за вибором суддів та глядачів) стануть переможцями.
Триває флешмоб #УДПУ_поезія_онлайн
22.04
Хореографічний фестиваль "Квітнева феєрія"
22 квітня 2017 року в УДПУ імені Павла Тичини відбудеться хореографічний фестиваль "квітнева феєрія". Приймаються заявки на участь. Контактні телефони: (093) 180 81 62; (096) 439 97 49 Бикова Ольга Вікторівна (063) 319 83 84; (096)983 54 81 Грошовик Ірина Сергіївна E-mail:kvitneva_feeriya@i.ua
Хореографічний фестиваль "Квітнева феєрія"


Новини наших сайтів
28.03
Студентський портал

1. Хотин і Кам’янець-Подільський: найбільш кіногенічні Цієї зіркової пари конкурентам не наздогнати: дві чудово збережені твердині, розташовані на відстані у 24 км одна від одної. Сполучення між містами чудове: через Хотин ідуть усі автобуси і маршрутки у чернівецькому напрямку. Кам’янецький замок більш масштабний, хотинсь [...]
Подорожуй цікаво! Топ-10 замків України.
28.03
Факультет соціальної та психологічної освіти

Нещодавно відбулося  практичне  заняття  зі студентами 31 та 25с групи,  які вивчають навчальну дисципліну   «Соціально-педагогічне консультування» на  тему:   «КОНСУЛЬТАТИВНИЙ ПРОЦЕС», викладач – доцент  кафедри соціальної роботи та соціальної роботи Полєхіна В.М. Активізація мислення студентів упродовж заняття відбув [...]
Практичне заняття зі студентами 31 та 25с групи
28.03
Факультет фізичного виховання

Згідно Календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів КФВС МОН України, 24 березня відбулися змагання з баскетболу серед жінок за програмою XV Універсіади Черкаської області серед вищих навчальних закладів. Змагання проходили в стінах Черкаського державного технологічного університету, в яких взяли учас [...]
Вдалий початок XV Універсіади Черкаської області
28.03
Факультет соціальної та психологічної освіти

Представники Центру гендерної освіти (Алла Войтовська – координаторка Центру та Катерина Алтиннік – студентка ІV курсу) були запрошені на тренінг «Права людини та гендерна рівність» в м. Черкаси  за  підтримки Програми розвитку  ООН в Україні і Міністерства закордонних справ  Данії. Учасники отримали інформацію про особли [...]
Семінар-тренінг «Права людини та гендерна рівність»
27.03
Інститут економіки та бізнес-освіти

  22 березня 2017 року відбувся І етап конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед студентів Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти. Мета  заходу – надати можливість студентам розкрити свій творчий потенціал, проявити свої підприємницькі здібності та заявити про себе як про перспективних фа [...]
Конкурс бізнес-планів студентів НН інституту економіки та бізнес-освіти
27.03
Факультет української філології

Студентку ІІІ курсу факультету української філології ДЕНИСЮК ОЛЕКСАНДРУ ВАСИЛІВНУ, яка посіла ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з української мови. Бажаємо подальших досягнень! Науковий керівник: кандидат філологічних  наук, доцент Денисюк Василь Вікторович. Ректорат Факультет української [...]
Вітаємо!
27.03
Факультет української філології

Вкотре до нас завітала весна, щоб вслухатися в римовані рядочки. Цьогоріч учасники університетського літоб’єднання імені Миколи Бажана долучилися до святкування Дня Поезії в Уманській міській бібліотеці для дорослих. Цікаво, що головним організатором дійства була директор бібліотеки, наша колишня випускниця Людмила Чупр [...]
Поетичний березень
27.03
Факультет української філології

У  березні 2017 року відділом навчання української мови та літератури  Інституту педагогіки НАПН України при участі представників Міністерства освіти і науки України  було організоване засідання круглого столу на тему «Оцінювання навчальних досягнень з української мови учнів ЗНО». Захід був присвячений пам’яті видатного в [...]
Круглий стіл з проблеми оцінювання навчальних досягнень учнів з рідної мови
27.03
Науковий портал

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 74.053.01 в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини (зал засідань) відбудуться захисти дисертаційних досліджень: 27 квітня 2017 року 11.00 год. на здобуття наукового ступеня доктора педагогічних наук зі спеціальності 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти М [...]
Оголошення!
27.03
Українсько-туркменський культурно-освітній центр

Година Землі – щорічна міжнародна подія, започаткована WWF (Всесвітнім фондом природи), що проводиться останньої або передостанньої суботи березня. В цей день всі свідомі люди вимикають на одну годину світло, незалежно від того, де вони знаходяться: вдома, у навчальному закладі чи на роботі. На Годину Землі важливо не тіль [...]
Година Землі
27.03
Українсько-туркменський культурно-освітній центр

На історичному факультеті відбувся брейн-ринг на тему: «Історія та культура Туркменістану».       Організували захід заступник декана з міжнародної діяльності А. А. Устенко і доцент кафедри загальної історії О. М. Скрипник.  Учасниками брейн-рингу стали студенти ІІІ курсу історичного факультету.   Під [...]
Брейн-ринг на історичному факультеті
27.03
Факультет початкової освіти

27 березня у світі відзначають Міжнародний день театру. Це не просто професійне свято митців сцени, це свято мільйонів глядачів та любителів театрального мистецтва. Наш  факультет  пишається тим, що вже 17-й рік поспіль  діє    студентський народний театр драми і комедії, який є неодноразовим Лауреатом Всеукраїнських та Міжн [...]
Міжнародний день театру
27.03
Українсько-туркменський культурно-освітній центр

 На факультеті початкової освіти відбувся круглий стіл «Традиції та свята Туркменістану», присвячений святу весни – Новруз-байраму.     Учасниками заходу стали українські студенти І курсу та студентка-іноземка ІІ курсу із Туркменістану Анварова Рушана Анваровна, яка підготувала цікаву розповідь, відео-презент [...]
Традиції та звичаї Туркменістану
27.03
Історичний факультет

Знаковою на історичному факультеті подією минулого тижня стала підсумкова конференція з педагогічної практики студентів IV курсу денної форми навчання.  [...]
Захист педагогічної практики на IV курсі
27.03
Українсько-туркменський культурно-освітній центр

Іноземні студенти факультету фізики, математики та інформатики знаходяться за сотні кілометрів від домівки, все ж вони дотримуються  своїх традицій, тому підготували святкування Новруз-байраму у стінах рідного факультету.   Організаторами культурно-освітнього заходу, який відбувся 21.03.2017 були заступник декана по іноз [...]
Свято Новруз-байрам




Актуальне відео


Пошук по сайту
Розширений пошук

Професійна освіта. Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування

Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта

  • Кваліфікація, що присвоюється

Бакалавр за напрямом “Професійна освіта”

  • Рівень кваліфікації

Бакалавр (перший цикл вищої освіти)

  • Спеціальні вимоги до зарахування

Немає, зарахування проводиться на загальних умовах вступу

  • Спеціальні положення про визнання попереднього навчання (формального, неформального, неофіційного)

Немає

  • Профіль програми

Студенти отримують необхідні знання для ведення технологічних процесів одержання харчових продуктів, проектування (конструювання) технологічної апаратури харчових виробництв а також знання для педагогічної та навчально-виховної діяльності в системі професійної освіти у відповідності з одержаною спеціальністю. Передбачена широка і фундаментальна теоретична підготовка, необхідна для розв’язання педагогічних та виховних завдань, поєднується з відповідною практичною підготовкою. Фахівці з харчових технологій володіють необхідними знаннями в області розробки технологій харчових продуктів. Сферою їх діяльності є як традиційні так і нові технології продуктів харчування високої якості. У процесі навчання студенти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості. Майбутні фахівці здатні проектувати та розробляти сучасні технології харчових продуктів з використаннях найновіших інформаційно-програмних засобів.

Загальний обсяг навчальної програми – 240 кредитів ЄКТС, в т.ч.: цикл гуманітарної і соціально-економічної підготовки – 45 кр., цикл природничо-наукової підготовки – 64 кр., цикл професійної та практичної підготовки– 131 кр.

  • Ключові результати навчання

1. Знання з предметної області

  • Базові уявлення про структуру, управління та оптимізацію технологічного процесу, підбір, розрахунок та ефективність витрат матеріалів.
  • Принципи розробки технологічних схем та процедури планування робіт, вибору обладнання та інструментальних засобів виробничого процесу.
  • Основи експлуатації обладнання та автоматизованих систем керування технологічними процесами харчової промисловості.
  • Планування технологічного процесу виробництва.
  • Коректування технологічного режиму і рецептур в залежності від наявності та якості сировини.
  • Вдосконалення технологічних процесів.
  • Забезпечення високого рівня якості готової продукції.
  • Принципи розрахунку сировини та готової продукції.
  • Організація технологічного процесу на виробничій дільниці.
  • Методи контролю дотримання технологічних режимів і регламентів.
  • Розробка технологічної документації.
  • Знання з основ загальнотеоретичних дисциплін в обсязі, необхідному для вирішення педагогічних і організаційних завдань;
  • Знання з дисциплін психолого-педагогічного циклу, фахової методики і методики виховання;
  • Знання щодо змісту і організації освіти в професійних навчальних закладах, програм і підручників;
  • Знання сучасних вимог до оснащення і обладнання навчальних кабінетів та допоміжних приміщень;
  • Знання сучасних форм, методів і прийомів навчання та їх дидактичні можливості;
  • Способи збору, систематизації, узагальнення і використання інформації, проведення дослідницької та методичної роботи за фахом, підготовки інформаційних і науково-методичних матеріалів;

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області

  • Здатність використовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін у технологічних процесах харчової промисловості.
  • Здатність застосовувати знання та розуміння для розв’язання якісних та кількісних задач.
  • Уміння вносити зміни в асортимент готової продукції, технологічний режим.
  • Володіння методами контролю сировини, напівпродуктів і готової продукції для забезпечення необхідної їх якості.
  • Навички ведення первинної облікової документації.
  • Здатність до оцінювання, інтерпретації та синтезу інформації та даних результатів аналізів для забезпечення нормального технологічного процесу.
  • Уміння застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій.
  • Здатність здійснювати оперативний контроль за виконанням технологічних операцій на виробництві.
  • Здатність використовувати психолого-педагогічні закономірності організації навчально-виховного процесу, методологічні засади освітнього процесу навчання, загальні принципи побудови змісту освіти в професійному навчальному закладі; шляхів вдосконалення змісту і структури професійної освіти; нові досягнення психолого-педагогічної науки і перспективного педагогічного досвіду з метою впровадження їх у практику роботи викладача практичного навчання в галузі харчової промисловості.

3. Практичні навички з предметної області

  • Навички розробки та організації технологічного режиму виробництва харчових продуктів.
  • Уміння вносити корективи в технологічний режим виробництва в залежності від наявності та якості сировини.
  • Навички роботи у виробничо-технологічній лабораторії.
  • Уміння впроваджувати у виробництво прогресивні технології.
  • Навички раціонального використання сировини, обладнання і пристроїв у виробництві.
  • Уміння впроваджувати технічні завдання на реконструкцію обладнання і пристроїв у виробництво.
  • Здатність до модернізації навчально-виховного процесу; створення умов щодо впровадження компетентнісно-орієнтованого підходу у НВП, розробки сучасних науково-методичних комплексів, використання різнорівневих баз даних;

4. Загальні уміння та навички

  • Здатність враховувати основні економічні закони, екологічні принципи та застосовувати елементи соціокультурної компетенції.
  • Уміння враховувати процеси соціально-політичної історії України, правові засади та етичні норми у виробничій або соціальній діяльності.
  • Обчислювальні навички.
  • Здатність застосовувати знання на практиці.
  • Здатність до самонавчання та продовження професійного розвитку.
  • Навички спілкування, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та принаймі однією із поширених європеських мов.
  • Навички взаємодії із іншими людьми, уміння роботи в групах.
  • Уміння організації власної діяльності та ефективного управління часом.
  • Уміння застосовувати набуті знання у сфері педагогіки, психології та методики професійного навчання при вирішенні педагогічних та навчально-виховних завдань соціально-психологічної специфіки конкретних педагогічних ситуацій;
  • Уміння вести навчально-виховну роботу, визначити ступінь і глибину засвоєння студентами програмового матеріалу, прищеплювати їм елементарні навички самостійного поповнення знань;

  • Професійні профілі випускників з прикладами

Об'єктами діяльності бакалавра за освітньо-професійним напрямом “Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування” є технологічні процеси одержання харчових продуктів, проектування устаткування та обслуговування апаратів харчових виробництв, організація громадського харчування а також викладання предметів практичного навчання відповідно до діючих навчальних програм професійної середньої освіти в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль - технік-технолог, викладач практичного навчання в галузі харчової промисловості.

Бере участь у розробленні технологічного режиму виробництва харчових продуктів, визначає резерви виробництва, розраховує витрати сировини, виробничі рецептури, вихід готової продукції, займається організацією громадського харчування, виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль – технік-технолог на підприємствах харчової промисловості.

Розробляє технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; проектує нові технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; робить вибір конкретних матеріалів (сировини) в залежності від вибраної технології, підбір технічного устаткування в залежності від запропонованої технології на всіх етапах технологічного процесу;

Проводить контроль якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.

  • Професійний профіль – викладач практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

Виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Доступ до подальшого навчання

спеціаліст, магістр

  • Положення про екзамени, оцінювання і оцінки

Положення про організацію навчального процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

  • Вимоги до випуску

Завершена навчальна програма обсягом 240 кредитів

  • Форма навчання

Денна

  • Директор програми

Ткачук Станіслав Іванович - голова методичної комісії базового напряму, кандидат педагогічних наук, доцент

Структурно логічна схема бакалаврату спеціальності 6.010104 Професіна освіта Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування

Напрям підготовки:6.010104 Професійна освіта

Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування


Made by Vladyka, Wireless, Hunter
Powered by PHP-Fusion
Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
імені Павла Тичини © 2009-2017
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.