Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.Більше не показувати
Професійна освіта. Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Університет у соцмережах
Ми у FacebookНаш TwitterКанал в YouTubeПідписка RSS

Інститути, факультети

Анонси
24.05
Урочистості з нагоди Дня науки
24 травня об 11.00 в актовій залі університету відбудуться урочистості з нагоди Дня науки.
Урочистості з нагоди Дня науки
24.05
VІ науково-методичний семінар «Права дітей: від витоків до сьогодення»
24 травня об 11.15 на факультеті соціальної та психологічної освіти (корпус №3, 202 ауд.) відбудеться VІ науково-методичний семінар «Права дітей: від витоків до сьогодення».
VІ науково-методичний семінар «Права дітей: від витоків до сьогодення»
25.05
Міжнародна конференція «Трансформації в українській освіті і наукових дослідженнях: світовий контекст»
25-26 травня на факультеті іноземних мов відбудеться міжнародна конференція «Трансформації в українській освіті і наукових дослідженнях: світовий контекст». Урочисте відкриття конференції - 25.05 об 11.00 (конференц-зал, корпус №1).
Міжнародна конференція «Трансформації в українській освіті і наукових дослідженнях: світовий контекст»
25.05
Фестиваль студентської творчості «Соціальний працівник майбутнього»
25 травня о 9.20 на факультеті соціальної та психологічної освіти (корпус №3, ауд.401) відбудеться фестиваль студентської творчості «Соціальний працівник майбутнього».
Фестиваль студентської творчості «Соціальний працівник майбутнього»


Новини наших сайтів
23.05
Природничо-географічний факультет

19 травня 2017 року за ініціативи доцентів кафедри географії та методики її навчання Козинської І.П. та Лаврика О.Д. організовано науково-методичний семінар «Природно-ресурсний потенціал долинно-річкових ландшафтно-технічних систем Правобережної України».Метою семінару було вивчення процесів заселення та освоєння окремих те [...]
Виїзний семінар кафедри географії та методики її навчання
22.05
Факультет української філології

18 травня 2017 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Розвиток національно-мовної особистості в сучасному освітньому просторі», організатором якої є науково-методичний центр «Формування національно-мовної особистості в умовах неперервної освіти». У науковому заході взяли участь Херсонський державний [...]
Розвиток національно-мовної особистості в сучасному освітньому просторі
22.05
Інститут економіки та бізнес-освіти

18-19 травня 2017 року на базі НН Інституту економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Економіка та управління в XXI ст.: виклики та перспективи розвитку». Організаторами заходу виступили:  Уманський державний педагогічний у [...]
Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Економіка та управління в XXI ст.: виклики та перспективи розвитку»
22.05
Факультет мистецтв

У цьому році  мистецько-освітній проект «Обдарована родина – обдарована дитина» проходив у рамках презентації каталогу «Провідні педагоги музичного мистецтва міста Умань за часів незалежної України». Видання  каталогу  було започатковано методичним  кабінетом відділу освіти Уманської міської ради.  До складу каталогу п [...]
МИСТЕЦЬКО-ОСВІТНІЙ ПРОЕКТ «ОБДАРОВАНА РОДИНА – ОБДАРОВАНА ДИТИНА» У РАМКАХ ПРЕЗЕНТАЦІЇ КАТАЛОГУ «ПРОВІДНІ ПЕДАГОГИ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА МІСТА УМАНЬ ЗА ЧАСІВ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ»
22.05
Природничо-географічний факультет

18 травня 2017 р. на природничо-географічному факультеті був проведений майстер-клас з розпису облич прапорами світу, організатор заходу – доцент кафедри географії та методики її навчання Максютов Андрій Олексійович. Участь у майстер-класі взяли студенти 1-5-го курсів природничо-географічного факультету. Майстри з розпису (сту [...]
Майстер клас Країни світу
22.05
Природничо-географічний факультет

До Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу на природничо-географічному факультеті спільно з       Українсько-туркменським культурно-освітнім центром було організовано ряд заходів: інформаційні години, лекції, бесіди, тематичні заняття щодо трагічних подій 1944 року. Під час проведення тематичних заходів ви [...]
День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
22.05
Історичний факультет

Указом Президента України Петра Порошенка від 18 травня 2017 року №135/2017 декану історичного факультету, професору Карасевичу Анатолію Олександровичу присвоїно звання "Заслуженого працівника освіти України". [...]
ВІТАЄМО!!!
22.05
Факультет соціальної та психологічної освіти

Гідно представили наш університет студенти 2 курсу факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ Будегай Вікторія, яка посіла 2 призове місце та Щербаков Олег за високий рівень культури праці серед учасників II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Педагогіка», яка відбулася з 16 – 19 травн [...]
II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Педагогіка»
22.05
Бібліотека університету

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Це свято відзначається офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня. До Дня Європи у читальному залі №1 бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павл [...]
Свято миру і єдності
22.05
Факультет професійної та технологічної освіти

17 травня у виставковій залі Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» відбулося відкриття спільної виставки творчих робіт викладачів і студентів кафедр образотворчого мистецтва та кафедри професійної освіти та технології за профілями Уманського державного педагогічного університету імені Павл [...]
Виставки творчих робіт викладачів і студентів кафедри професійної освіти та технології за профілями
22.05
Факультет мистецтв

17-18 травня 2017 р. на базі факультету мистецтв УДПУ імені Павла Тичини відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Естетичні засади розвитку педагогічної майстерності викладачів мистецьких дисциплін». Співорганізаторами конференції були Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України (відділ зміст [...]
ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ “ЕСТЕТИЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ МИСТЕЦЬКИХ ДИСЦИПЛІН”
22.05
Студентський портал

Тарас Григорович Шевченко — український поет, письменник, художник, громадський та політичний діяч. Національний герой і символ України. 22 травня 1861 р. на Чернечій горі під Каневом відбулося перепоховання Тараса Шевченка, труну якого ще 8 травня вивезли з Петербурга. Помер Тарас Шевченко 10 березня 1861 р. На кошти друзів 13 бере [...]
#156 років тому на #Чернечій_горі перепоховали видатного поета
22.05
Факультет соціальної та психологічної освіти

Рада молодих науковців ФСПО взяла участь у засіданні круглого столу «Роль наукової молоді в розвитку національної освіти й науки» у Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського НАПН України в рамках проведення XІ Всеукраїнського фестивалю науки. У заході також взяли участь молод [...]
Круглий стіл у Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського
22.05
Факультет фізичного виховання

  19 травня в Черкаському університеті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля пройшли  змагання з шахів за програмою XV Універсіади Черкаської області серед вищих навчальних закладів. В змаганнях брали участь всі ВНЗ Черкащини. Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини в цьому році представляли студ [...]
Збірна команда університету з шахів стала кращою в обласній Універсіаді
22.05
Факультет мистецтв

22 травня свій  День народження  відзначає доцент кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін,  заслужений працівник культури України Леонід Петрович Ятло. Шановний Леоніде Петровичу! Щиро вітаємо  Вас з Днем народження та бажаємо міцного  здоров’я, широкого життєвого шляху, невичерпної  творчої наснаги , затиш [...]
З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!!!




Актуальне відео


Пошук по сайту
Розширений пошук

Професійна освіта. Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування

Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта

  • Кваліфікація, що присвоюється

Бакалавр за напрямом “Професійна освіта”

  • Рівень кваліфікації

Бакалавр (перший цикл вищої освіти)

  • Спеціальні вимоги до зарахування

Немає, зарахування проводиться на загальних умовах вступу

  • Спеціальні положення про визнання попереднього навчання (формального, неформального, неофіційного)

Немає

  • Профіль програми

Студенти отримують необхідні знання для ведення технологічних процесів одержання харчових продуктів, проектування (конструювання) технологічної апаратури харчових виробництв а також знання для педагогічної та навчально-виховної діяльності в системі професійної освіти у відповідності з одержаною спеціальністю. Передбачена широка і фундаментальна теоретична підготовка, необхідна для розв’язання педагогічних та виховних завдань, поєднується з відповідною практичною підготовкою. Фахівці з харчових технологій володіють необхідними знаннями в області розробки технологій харчових продуктів. Сферою їх діяльності є як традиційні так і нові технології продуктів харчування високої якості. У процесі навчання студенти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості. Майбутні фахівці здатні проектувати та розробляти сучасні технології харчових продуктів з використаннях найновіших інформаційно-програмних засобів.

Загальний обсяг навчальної програми – 240 кредитів ЄКТС, в т.ч.: цикл гуманітарної і соціально-економічної підготовки – 45 кр., цикл природничо-наукової підготовки – 64 кр., цикл професійної та практичної підготовки– 131 кр.

  • Ключові результати навчання

1. Знання з предметної області

  • Базові уявлення про структуру, управління та оптимізацію технологічного процесу, підбір, розрахунок та ефективність витрат матеріалів.
  • Принципи розробки технологічних схем та процедури планування робіт, вибору обладнання та інструментальних засобів виробничого процесу.
  • Основи експлуатації обладнання та автоматизованих систем керування технологічними процесами харчової промисловості.
  • Планування технологічного процесу виробництва.
  • Коректування технологічного режиму і рецептур в залежності від наявності та якості сировини.
  • Вдосконалення технологічних процесів.
  • Забезпечення високого рівня якості готової продукції.
  • Принципи розрахунку сировини та готової продукції.
  • Організація технологічного процесу на виробничій дільниці.
  • Методи контролю дотримання технологічних режимів і регламентів.
  • Розробка технологічної документації.
  • Знання з основ загальнотеоретичних дисциплін в обсязі, необхідному для вирішення педагогічних і організаційних завдань;
  • Знання з дисциплін психолого-педагогічного циклу, фахової методики і методики виховання;
  • Знання щодо змісту і організації освіти в професійних навчальних закладах, програм і підручників;
  • Знання сучасних вимог до оснащення і обладнання навчальних кабінетів та допоміжних приміщень;
  • Знання сучасних форм, методів і прийомів навчання та їх дидактичні можливості;
  • Способи збору, систематизації, узагальнення і використання інформації, проведення дослідницької та методичної роботи за фахом, підготовки інформаційних і науково-методичних матеріалів;

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області

  • Здатність використовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін у технологічних процесах харчової промисловості.
  • Здатність застосовувати знання та розуміння для розв’язання якісних та кількісних задач.
  • Уміння вносити зміни в асортимент готової продукції, технологічний режим.
  • Володіння методами контролю сировини, напівпродуктів і готової продукції для забезпечення необхідної їх якості.
  • Навички ведення первинної облікової документації.
  • Здатність до оцінювання, інтерпретації та синтезу інформації та даних результатів аналізів для забезпечення нормального технологічного процесу.
  • Уміння застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій.
  • Здатність здійснювати оперативний контроль за виконанням технологічних операцій на виробництві.
  • Здатність використовувати психолого-педагогічні закономірності організації навчально-виховного процесу, методологічні засади освітнього процесу навчання, загальні принципи побудови змісту освіти в професійному навчальному закладі; шляхів вдосконалення змісту і структури професійної освіти; нові досягнення психолого-педагогічної науки і перспективного педагогічного досвіду з метою впровадження їх у практику роботи викладача практичного навчання в галузі харчової промисловості.

3. Практичні навички з предметної області

  • Навички розробки та організації технологічного режиму виробництва харчових продуктів.
  • Уміння вносити корективи в технологічний режим виробництва в залежності від наявності та якості сировини.
  • Навички роботи у виробничо-технологічній лабораторії.
  • Уміння впроваджувати у виробництво прогресивні технології.
  • Навички раціонального використання сировини, обладнання і пристроїв у виробництві.
  • Уміння впроваджувати технічні завдання на реконструкцію обладнання і пристроїв у виробництво.
  • Здатність до модернізації навчально-виховного процесу; створення умов щодо впровадження компетентнісно-орієнтованого підходу у НВП, розробки сучасних науково-методичних комплексів, використання різнорівневих баз даних;

4. Загальні уміння та навички

  • Здатність враховувати основні економічні закони, екологічні принципи та застосовувати елементи соціокультурної компетенції.
  • Уміння враховувати процеси соціально-політичної історії України, правові засади та етичні норми у виробничій або соціальній діяльності.
  • Обчислювальні навички.
  • Здатність застосовувати знання на практиці.
  • Здатність до самонавчання та продовження професійного розвитку.
  • Навички спілкування, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та принаймі однією із поширених європеських мов.
  • Навички взаємодії із іншими людьми, уміння роботи в групах.
  • Уміння організації власної діяльності та ефективного управління часом.
  • Уміння застосовувати набуті знання у сфері педагогіки, психології та методики професійного навчання при вирішенні педагогічних та навчально-виховних завдань соціально-психологічної специфіки конкретних педагогічних ситуацій;
  • Уміння вести навчально-виховну роботу, визначити ступінь і глибину засвоєння студентами програмового матеріалу, прищеплювати їм елементарні навички самостійного поповнення знань;

  • Професійні профілі випускників з прикладами

Об'єктами діяльності бакалавра за освітньо-професійним напрямом “Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування” є технологічні процеси одержання харчових продуктів, проектування устаткування та обслуговування апаратів харчових виробництв, організація громадського харчування а також викладання предметів практичного навчання відповідно до діючих навчальних програм професійної середньої освіти в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль - технік-технолог, викладач практичного навчання в галузі харчової промисловості.

Бере участь у розробленні технологічного режиму виробництва харчових продуктів, визначає резерви виробництва, розраховує витрати сировини, виробничі рецептури, вихід готової продукції, займається організацією громадського харчування, виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль – технік-технолог на підприємствах харчової промисловості.

Розробляє технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; проектує нові технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; робить вибір конкретних матеріалів (сировини) в залежності від вибраної технології, підбір технічного устаткування в залежності від запропонованої технології на всіх етапах технологічного процесу;

Проводить контроль якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.

  • Професійний профіль – викладач практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

Виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Доступ до подальшого навчання

спеціаліст, магістр

  • Положення про екзамени, оцінювання і оцінки

Положення про організацію навчального процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

  • Вимоги до випуску

Завершена навчальна програма обсягом 240 кредитів

  • Форма навчання

Денна

  • Директор програми

Ткачук Станіслав Іванович - голова методичної комісії базового напряму, кандидат педагогічних наук, доцент

Структурно логічна схема бакалаврату спеціальності 6.010104 Професіна освіта Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування

Напрям підготовки:6.010104 Професійна освіта

Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування


Made by Vladyka, Wireless, Hunter
Powered by PHP-Fusion
Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
імені Павла Тичини © 2009-2017
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.