Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.Більше не показувати
Професійна освіта. Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Університет у соцмережах
Ми у ВконтактіМи у FacebookНаш TwitterКанал в YouTubeПідписка RSS

Інститути, факультети

Анонси
12.12
Благодійний концерт тріо «Serbian Star» «З музикою в серці»
12 грудня о 14.00 в актовій залі УДПУ відбудеться благодійний концерт тріо «Serbian Star» «З музикою в серці». Запрошуємо усіх бажаючих.
Благодійний концерт тріо «Serbian Star» «З музикою в серці»
14.12
Благодійний концерт творчих колективів факультету мистецтв
14 грудня о 14.30 в актовій залі університету відбудеться благодійний концерт творчих колективів факультету мистецтв, лауреатів та переможців всеукраїнських і міжнардних конкурсів-фестивалів. Запрошуємо усіх бажаючих насолодитися мистецтвом та допомогти онкохворим нашого закладу.
Благодійний концерт творчих колективів факультету мистецтв
15.12
«Фестиваль з психології»
15 грудня о 12.00 в актовій залі університету відбудеться ІІІ фестиваль творчості з психології.
«Фестиваль з психології»
16.12
Акція «Допоможи повірити в диво!»
З 14 листопада по 16 грудня 2016 року в читальних залах № 1 та № 2 проходить акція «Допоможи повірити в диво!» (збір одягу, іграшок, канцтоварів та солодощів для дитячого будинку). Долучайтеся до акції, адже добро починається з тебе!
Акція «Допоможи повірити в диво!»
30.12
Триває всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»
IV Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць» проходить з вересня цього року до березня наступного. Його організовано відповідно до Плану спільних заходів Мінкультури та Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» на 2016-2021 роки спільно з Посольством Литовської Республіки в Україні. Конкурс покликаний розвивати в молоді активну життєву позицію, готовність брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни; формувати в молоді демократичні, європейські цінності, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищувати значимість ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників. Роботи учасників Конкурсу до 20 січня 2017 року слід надсилати на електронну адресу: yaevropeets@ukr.net. Підсумки завершального етапу Конкурсу підбиватимуть у березні 2017 року. За рішенням журі Конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну у 2017 році. За додатковою інформацією можна звертатися до організаційного комітету за тел.: 044-501-01-15, 044-400-43-01.
Триває всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»


Новини наших сайтів
10.12
Факультет мистецтв

Шановні викладачі, студенти, гості! Запрошуємо усіх бажаючих відвідати благодійний концерт за участі творчих колективів та солістів факультету мистецтв, які стали переможцями та лауреатами міжнародних і всеукраїнських конкурсів у 2016 році «З надією в серці». Концертна програма відбудеться 14.12.2016 о 14.30 год. в актовій залі корп [...]
ЗАПРОШУЄМО УСІХ БАЖАЮЧИХ ВІДВІДАТИ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ «З НАДІЄЮ В СЕРЦІ»
10.12
Студентський портал

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини. Тому УДПУ також приєднується д [...]
День прав людини
10.12
Історичний факультет

  Студенти завжди були, є і будуть одними із найактивніших учасників у всіх сферах життєдіяльності. Це велика рушійна сила, яка об’єднує в собі молодих, завзятих, амбіційних та ініціативних людей. Саме такими є й студенти історичного факультету, які стали організаторами благодійної акції «Здай кров – врятуй життя» та відвід [...]
Благодійна акція «Здай кров – врятуй життя»
09.12
Інститут економіки та бізнес-освіти

В рамках Всеукраїнського тижня права відбулась зустріч представників правоохоронних органів зі студентським активом Інституту економіки та бізнес-освіти Уманського держаного педагогічного університету імені Павла Тичини. «Іноді один нерозважливий крок молодої людини може вплинути на все подальше життя» – розпочала с [...]
«Закон і молодь» : зустріч студентів з представниками правоохоронних органів
09.12
Інститут економіки та бізнес-освіти

6 грудня студенти 3 курсу Навчально-наукового Інституту економіки та бізнес-освіти відвідали Уманське об’єднане управління Пенсійного фонду України Черкаської області. Лук’янова Оксана Валентинівна, перший заступник керівника управління, розповіла студентам про пріоритетні напрямки роботи та послуги, що надаються орга [...]
Молодь – за легальну заробітну плату!
09.12
Бібліотека університету

З нагоди Дня Святого Миколая 12 грудня о 12.50 в читальному залі №2 відбудеться майстер-клас по виготовленню букетів із цукерок. Світ-дизайн сьогодні на піку популярності, що цілком зрозуміло, адже отримати цукерково-букетний подарунок завжди приємно, а особливо красиво оформлений. Усіх, хто бажає оволодіти тонкощами даного «handm [...]
Оголошення!
09.12
Українсько-туркменський культурно-освітній центр

12 грудня 1995 р. була прийнята Резолюція Генеральної Асамблеї ООН № 50/80, в якій висловлюється сподівання на те, що «статус постійного нейтралітету Туркменістану буде сприяти зміцненню миру та безпеки в регіоні». У цій резолюції ООН «визнає і підтримує проголошений Туркменістаном статус постійного нейтралітету». Подібний унік [...]
ДЕНЬ НЕЙТРАЛІТЕТУ ТУРКМЕНІСТАНУ
09.12
Історичний факультет

  8 грудня 2016 року в рамках проведення тижня права в Україні  для студентів 2 курсу історичного факультету проведено круглий стіл на тему: «Право громадян на екологічно безпечне навколишнє середовище». Захід присвячено річниці з дати  прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини від 10 грудня 1948 року [...]
Круглий стіл на тему: «Право громадян на екологічно безпечне навколишнє середовище»
09.12
Бібліотека університету

У житті будь-якої держави, суспільства і кожної людини важливу роль відіграє таке явище, як право, що надає людині можливість мати певні матеріальні, культурні та духовні блага, необхідні їй для нормального життя і розвитку. [...]
Правовий турнір «Ти людина – значить маєш права»
09.12
Студентський портал

Прийміть наші сердечні вітання і найкращі побажання з нагоди Вашого Дня народження! В цей святковий для Вас день дозвольте побажати Вам – авторитетному фахівцю, мудрому керівнику,- міцного здоров’я і щастя, творчого натхнення й душевного комфорту, талановитих учнів та послідовників, вірних соратників і однодумців. Неха [...]
Шановний Олександр Іванович!
09.12
Студентський портал

У зв’язку з відзначенням 1 грудня Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, історичний факультет провів благодійну акцію «Здай кров- врятуй життя». Охочих здати кров знайшлося досить багато, а після здачі нам видали довідки, + кожному по браслетику та по 10 грн. Дякуємо всім хто долучився до цієї акції! [...]
Здай кров – врятуй життя
09.12
Факультет соціальної та психологічної освіти

До Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями в рамках акції «16 днів проти насилля» студенти 13 групи ФСПО разом із Центром соціальної та освітньої інтеграції «Без бар’єрів» організували у холі нового корпусу благодійну ярмарку, зібрані кошти підуть на потреби студентів з інвалідністю. Дуже дякуємо за допомогу вихова [...]
Благодійна ярмарка до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями
09.12
Факультет соціальної та психологічної освіти

Нещодавно  в стінах нашого вишу відбулось святкове патріотичне і вже традиційне дійство – студентам Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, які пройшли повний курс військової підготовки та склали присягу на вірність народу України, присвоїли первинне військове звання «Молодший лейтенант зап [...]
Студентам Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини присвоїли первинне військове звання «Молодший лейтенант запасу»
09.12
Студентський портал

9 грудня 2003 року в р. Меріда (Мексика) було відкрито для підписання один із офіційних документів ООН – Конвенція проти корупції. З тих пір ця дата щорічно відзначається як Міжнародний день боротьби з корупцією. Понад 100 держав, що підписали конвенцію, визнали хабарі, підкуп, перевищення влади і посадових повноважень та інші злов [...]
Міжнародний день боротьби з корупцією
08.12
Історичний факультет

  8 грудня в лабораторії «Відродження нації» відбулася зустріч декана факультету, професора   Карасевича А. О., з студентами першого курсу щодо історії створення СРСР, розвитку його політичної і економічної долі, різного роду геноцидів в союзних республіках, дисидентського руху і історичної значимості бувшого об’єднання в [...]
ВІДГУК МИНУВШИНИ




Актуальне відео


Пошук по сайту
Розширений пошук

Професійна освіта. Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування

Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта

  • Кваліфікація, що присвоюється

Бакалавр за напрямом “Професійна освіта”

  • Рівень кваліфікації

Бакалавр (перший цикл вищої освіти)

  • Спеціальні вимоги до зарахування

Немає, зарахування проводиться на загальних умовах вступу

  • Спеціальні положення про визнання попереднього навчання (формального, неформального, неофіційного)

Немає

  • Профіль програми

Студенти отримують необхідні знання для ведення технологічних процесів одержання харчових продуктів, проектування (конструювання) технологічної апаратури харчових виробництв а також знання для педагогічної та навчально-виховної діяльності в системі професійної освіти у відповідності з одержаною спеціальністю. Передбачена широка і фундаментальна теоретична підготовка, необхідна для розв’язання педагогічних та виховних завдань, поєднується з відповідною практичною підготовкою. Фахівці з харчових технологій володіють необхідними знаннями в області розробки технологій харчових продуктів. Сферою їх діяльності є як традиційні так і нові технології продуктів харчування високої якості. У процесі навчання студенти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості. Майбутні фахівці здатні проектувати та розробляти сучасні технології харчових продуктів з використаннях найновіших інформаційно-програмних засобів.

Загальний обсяг навчальної програми – 240 кредитів ЄКТС, в т.ч.: цикл гуманітарної і соціально-економічної підготовки – 45 кр., цикл природничо-наукової підготовки – 64 кр., цикл професійної та практичної підготовки– 131 кр.

  • Ключові результати навчання

1. Знання з предметної області

  • Базові уявлення про структуру, управління та оптимізацію технологічного процесу, підбір, розрахунок та ефективність витрат матеріалів.
  • Принципи розробки технологічних схем та процедури планування робіт, вибору обладнання та інструментальних засобів виробничого процесу.
  • Основи експлуатації обладнання та автоматизованих систем керування технологічними процесами харчової промисловості.
  • Планування технологічного процесу виробництва.
  • Коректування технологічного режиму і рецептур в залежності від наявності та якості сировини.
  • Вдосконалення технологічних процесів.
  • Забезпечення високого рівня якості готової продукції.
  • Принципи розрахунку сировини та готової продукції.
  • Організація технологічного процесу на виробничій дільниці.
  • Методи контролю дотримання технологічних режимів і регламентів.
  • Розробка технологічної документації.
  • Знання з основ загальнотеоретичних дисциплін в обсязі, необхідному для вирішення педагогічних і організаційних завдань;
  • Знання з дисциплін психолого-педагогічного циклу, фахової методики і методики виховання;
  • Знання щодо змісту і організації освіти в професійних навчальних закладах, програм і підручників;
  • Знання сучасних вимог до оснащення і обладнання навчальних кабінетів та допоміжних приміщень;
  • Знання сучасних форм, методів і прийомів навчання та їх дидактичні можливості;
  • Способи збору, систематизації, узагальнення і використання інформації, проведення дослідницької та методичної роботи за фахом, підготовки інформаційних і науково-методичних матеріалів;

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області

  • Здатність використовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін у технологічних процесах харчової промисловості.
  • Здатність застосовувати знання та розуміння для розв’язання якісних та кількісних задач.
  • Уміння вносити зміни в асортимент готової продукції, технологічний режим.
  • Володіння методами контролю сировини, напівпродуктів і готової продукції для забезпечення необхідної їх якості.
  • Навички ведення первинної облікової документації.
  • Здатність до оцінювання, інтерпретації та синтезу інформації та даних результатів аналізів для забезпечення нормального технологічного процесу.
  • Уміння застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій.
  • Здатність здійснювати оперативний контроль за виконанням технологічних операцій на виробництві.
  • Здатність використовувати психолого-педагогічні закономірності організації навчально-виховного процесу, методологічні засади освітнього процесу навчання, загальні принципи побудови змісту освіти в професійному навчальному закладі; шляхів вдосконалення змісту і структури професійної освіти; нові досягнення психолого-педагогічної науки і перспективного педагогічного досвіду з метою впровадження їх у практику роботи викладача практичного навчання в галузі харчової промисловості.

3. Практичні навички з предметної області

  • Навички розробки та організації технологічного режиму виробництва харчових продуктів.
  • Уміння вносити корективи в технологічний режим виробництва в залежності від наявності та якості сировини.
  • Навички роботи у виробничо-технологічній лабораторії.
  • Уміння впроваджувати у виробництво прогресивні технології.
  • Навички раціонального використання сировини, обладнання і пристроїв у виробництві.
  • Уміння впроваджувати технічні завдання на реконструкцію обладнання і пристроїв у виробництво.
  • Здатність до модернізації навчально-виховного процесу; створення умов щодо впровадження компетентнісно-орієнтованого підходу у НВП, розробки сучасних науково-методичних комплексів, використання різнорівневих баз даних;

4. Загальні уміння та навички

  • Здатність враховувати основні економічні закони, екологічні принципи та застосовувати елементи соціокультурної компетенції.
  • Уміння враховувати процеси соціально-політичної історії України, правові засади та етичні норми у виробничій або соціальній діяльності.
  • Обчислювальні навички.
  • Здатність застосовувати знання на практиці.
  • Здатність до самонавчання та продовження професійного розвитку.
  • Навички спілкування, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та принаймі однією із поширених європеських мов.
  • Навички взаємодії із іншими людьми, уміння роботи в групах.
  • Уміння організації власної діяльності та ефективного управління часом.
  • Уміння застосовувати набуті знання у сфері педагогіки, психології та методики професійного навчання при вирішенні педагогічних та навчально-виховних завдань соціально-психологічної специфіки конкретних педагогічних ситуацій;
  • Уміння вести навчально-виховну роботу, визначити ступінь і глибину засвоєння студентами програмового матеріалу, прищеплювати їм елементарні навички самостійного поповнення знань;

  • Професійні профілі випускників з прикладами

Об'єктами діяльності бакалавра за освітньо-професійним напрямом “Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування” є технологічні процеси одержання харчових продуктів, проектування устаткування та обслуговування апаратів харчових виробництв, організація громадського харчування а також викладання предметів практичного навчання відповідно до діючих навчальних програм професійної середньої освіти в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль - технік-технолог, викладач практичного навчання в галузі харчової промисловості.

Бере участь у розробленні технологічного режиму виробництва харчових продуктів, визначає резерви виробництва, розраховує витрати сировини, виробничі рецептури, вихід готової продукції, займається організацією громадського харчування, виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль – технік-технолог на підприємствах харчової промисловості.

Розробляє технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; проектує нові технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; робить вибір конкретних матеріалів (сировини) в залежності від вибраної технології, підбір технічного устаткування в залежності від запропонованої технології на всіх етапах технологічного процесу;

Проводить контроль якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.

  • Професійний профіль – викладач практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

Виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Доступ до подальшого навчання

спеціаліст, магістр

  • Положення про екзамени, оцінювання і оцінки

Положення про організацію навчального процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

  • Вимоги до випуску

Завершена навчальна програма обсягом 240 кредитів

  • Форма навчання

Денна

  • Директор програми

Ткачук Станіслав Іванович - голова методичної комісії базового напряму, кандидат педагогічних наук, доцент

Структурно логічна схема бакалаврату спеціальності 6.010104 Професіна освіта Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування

Напрям підготовки:6.010104 Професійна освіта

Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування


Made by Vladyka, Wireless, Hunter
Powered by PHP-Fusion
Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
імені Павла Тичини © 2009-2016
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.