Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.Більше не показувати
Професійна освіта. Технологія обробки дерева та меблевого виробництва - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Університет у соцмережах
Ми у ВконтактіМи у FacebookНаш TwitterКанал в YouTubeПідписка RSS

Інститути, факультети

Анонси
05.12
Лекція-презентація «Захисти свою особистість»
05 грудня о 14.20 в ауд.№407 (корпус №3) на факультеті української філології відбудеться лекція-презентація «Захисти свою особистість».
Лекція-презентація «Захисти свою особистість»
05.12
Тематична виставка «Права людини – гарантія розвитку суспільства»
Впродовж 5 - 10 грудня в читальному залі №3 експонується тематична виставка «Права людини – гарантія розвитку суспільства» (в рамках Всеукраїнського тижня права). Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку.
Тематична виставка «Права людини – гарантія розвитку суспільства»
05.12
Тематична виставка «Передусім – людина, передусім – її права»
05 - 10 грудня у відділі обслуговування бібліотеки працюватиме тематична виставка «Передусім – людина, передусім – її права».
Тематична виставка «Передусім – людина, передусім – її права»
05.12
Зустріч із Валерієм Шевчуком
5 грудня об 11.15 в 407 ауд. (корпус №3) відбудеться зустріч із українським письменником Валерієм Шевчуком.
Зустріч із Валерієм Шевчуком
06.12
Правовий турнір
6 грудня о 14.00 в бібліотеці університету (читальний зал №1) відбудеться правовий турнір «Ти людина – значить маєш права». Запрошуємо усіх бажаючих!
Правовий турнір
06.12
Презентація книги Карасевича А.О. «Нерв»
6 грудня о 13.00 в актовій залі університету відбудеться презентація книги Анатолія Карасевича «Нерв».
Презентація книги Карасевича А.О. «Нерв»
06.12
Тематичний захід, присвячений Дню інформатики «Я люблю інформатику»
6 грудня на факультеті фізики, математики та інформатики відбудеться тематичний захід, присвячений Дню інформатики «Я люблю інформатику»(за мотивами телевізійного шоу «Я люблю Україну».
Тематичний захід, присвячений Дню інформатики «Я люблю інформатику»
07.12
Віртуальна виставка «Бібліотека – сучасне джерело правової інформації»
7 грудня в читальному залі №2 працюватиме віртуальна виставка «Бібліотека – сучасне джерело правової інформації».
Віртуальна виставка «Бібліотека – сучасне джерело правової інформації»
07.12
ІІІ благодійний фестиваль творчості «Рівні між собою ми, будемо разом Я і Ти!»
7 грудня о 15.00 в актовій залі університету відбудеться ІІІ благодійний фестиваль творчості «Рівні між собою ми, будемо разом Я і Ти!» (у рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю). Запрошуємо усіх бажаючих.
ІІІ благодійний фестиваль творчості «Рівні між собою ми, будемо разом Я і Ти!»
08.12
Регіональний конкурс з українознавства для учнів 8-11 класів
8 грудня о 14.30 в ауд.312 (корпус №3) на факультеті української філології відбудеться регіональний конкурс з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів.
Регіональний конкурс з українознавства для учнів 8-11 класів
08.12
Наукова студентська конференція «Інклюзивна освіта: теорія, методика, практика»
8 грудня в 401 ауд. (корпус №3) відбудеться наукова студентська конференція «Інклюзивна освіта: теорія, методика, практика».
Наукова студентська конференція «Інклюзивна освіта: теорія, методика, практика»
08.12
«Фестиваль з психології»
8 грудня о 12.00 в актовій залі університету відбудеться ІІІ фестиваль творчості з психології.
«Фестиваль з психології»
08.12
Фінальна гра Counter-Strike
8 грудня на факультеті фізики, математики та інформатики (корпус №2,313 ауд.) відбудеться змагань Counter-Strikе.
Фінальна гра Counter-Strike
16.12
Акція «Допоможи повірити в диво!»
З 14 листопада по 16 грудня 2016 року в читальних залах № 1 та № 2 проходить акція «Допоможи повірити в диво!» (збір одягу, іграшок, канцтоварів та солодощів для дитячого будинку). Долучайтеся до акції, адже добро починається з тебе!
Акція «Допоможи повірити в диво!»
30.12
Триває всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»
IV Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць» проходить з вересня цього року до березня наступного. Його організовано відповідно до Плану спільних заходів Мінкультури та Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» на 2016-2021 роки спільно з Посольством Литовської Республіки в Україні. Конкурс покликаний розвивати в молоді активну життєву позицію, готовність брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни; формувати в молоді демократичні, європейські цінності, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищувати значимість ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників. Роботи учасників Конкурсу до 20 січня 2017 року слід надсилати на електронну адресу: yaevropeets@ukr.net. Підсумки завершального етапу Конкурсу підбиватимуть у березні 2017 року. За рішенням журі Конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну у 2017 році. За додатковою інформацією можна звертатися до організаційного комітету за тел.: 044-501-01-15, 044-400-43-01.
Триває всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»


Новини наших сайтів
04.12
Факультет мистецтв

2 грудня на факультеті мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся День відкритих дверей. Серед присутніх гостей – випускники загальноосвітніх закладів та студенти коледжів, перед якими постало питання щодо вибору майбутньої професії та подальшого професійного розвитку. Програм [...]
НА ФАКУЛЬТЕТІ МИСТЕЦТВ ВІДБУВСЯ ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ
03.12
Історичний факультет

7-9 листопада ми відзначаємо 40-річчя Української гельсінської групи.Вже не один рік на історичному факультеті активно діє сектор волонтерського руху, який координує студентка ІІІ курсу – Еріка Голожай. Тому, 4-5 листопада, на заклик Волонтерського штабу «Разом» про допомогу, студенти факультету - Аліна Колісник, Тоня Бондарчук, [...]
Всеукраїнська наукова конференція "Українська державність: тяглість традицій та трансформація сьогодення"
03.12
Студентський портал

Команда Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини здобула І залікове місце у змаганнях із шахів у рамках Молодіжних Спортивних ігор міста Умані у 2016-2017 навчальному році, які відбулися в Уманській філії Європейського університету за участю 5 команд вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитаці [...]
Студенти УДПУ стали переможцями спортивних ігор з шахів!
03.12
Факультет соціальної та психологічної освіти

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з  інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Міжнародний день людей з  інвалідністю акцентує увагу суспільства на перевага [...]
3 грудня Міжнародний день людей з інвалідністю
02.12
Факультет мистецтв

Найвищою цінністю будь-якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність та безпека. Реалізація соціальної політики України вимагає чіткої, цілеспрямованої та злагодженої роботи задля соціального забезпечення та підтримки осіб, що опинилися у важких життєвих обставинах. Жи [...]
ПРАВО НА ЖИТТЯ: БЕЗ НАСИЛЬСТВА, БЕЗ ШКІДЛИВИХ ЗВИЧОК, БЕЗ СНІДу
02.12
Науковий портал

1 грудня 2016 р. на базі історичного факультету відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Українська державність: тяглість традицій та трансформація сьогодення» (до 25-річчя проголошення незалежності України). Співорганізаторами заходу стали історичний факультет Уманського державного педагогічного університету імені Па [...]
Відбулась всеукраїнська наукова конференція «Українська державність: тяглість традицій та трансформація сьогодення»
02.12
Факультет української філології

Доцент кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання Пархета Любов Петрівна провела  відкрите практичне заняття з методики навчання української літератури на тему: «Методика вивчення біографії письменника». Заняття відбулося 28 листопада на 2й парі, відвідали його члени кафедри на чолі з завідуваче [...]
Підготовка до фахових педагогічних практик
02.12
Факультет фізики, математики та інформатики

1 грудня  колектив кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання факультету фізики, математики та інформатики приймали колег з Кіровоградського державного педагогічного університету імені В.Винниченка доктора педагогічних наук, професора Садового М.І., доктора педагогічних наук, професора Вовкотруба В.П., кандидата [...]
СПІВПРАЦЯ З ВИЩИМИ НАВЧАЛЬНИМИ ЗАКЛАДАМИ УКРАЇНИ
02.12
Студентський портал

Щороку 1 грудня ми відзначаємо Всесвітній день боротьби зі СНІДом. У цей день у всьому світі виражають підтримку людям із ВІЛ/СНІД, привертають увагу громадськості до вирішення проблеми епідемії, боротьби із проявами дискримінації хворих, толерантного ставлення до них. Ініціаторами проведення просвітницької акції «Вибір є!» [...]
Вибір є завжди!
02.12
Факультет початкової освіти

1 грудня на факультеті початкової освіти у рамках заходів «Всесвітній день боротьби зі СНІДом» відбулася акція «Ми проти СНІДу!». Студентський актив на чолі із Салій Валерією  всім викладачам та студентам факультету початкової освіти роздали червоні стрічки, які символізують солідарність із ВІЛ-позитивними та хворими на СН [...]
«Ми проти СНІДу!»
02.12
Історичний факультет

7-9 листопада ми відзначаємо 40-річчя Української гельсінської групи.Вже не один рік на історичному факультеті активно діє сектор волонтерського руху, який координує студентка ІІІ курсу – Еріка Голожай. Тому, 4-5 листопада, на заклик Волонтерського штабу «Разом» про допомогу, студенти факультету - Аліна Колісник, Тоня Бондарчук, [...]
Презентація поетичної збірки "Нерв" Карасевича А. О.
02.12
Факультет початкової освіти

30 листопада для студентів факультету початкової освіти було проведено інформаційно-просвітницький захід «Мій улюблений світ – без насильства…» у рамках міжнародної акції «16 днів проти насилля». Мій улюблений світ – Без насильства, Без жорстокості, болю і зла, Де народом заспівана пісня Містить тільки хороші слова… (І. Су [...]
«МІЙ УЛЮБЛЕНИЙ СВІТ – БЕЗ НАСИЛЬСТВА…»
02.12
Факультет соціальної та психологічної освіти

У рамках проведення акції  «АнтиСНІД», було запрошено соціального працівника ,благодійного фонду «ВОЛЯ» , Коваленко Євгенія В’ячеславовича, а також практичного  психолога  клініки дружньої до молоді, Проценко Анну Василівну, для проведення лекції ««ВІЛ/СНІД: ПРО ЦЕ МАЄ ЗНАТИ КОЖЕН».  Анна Василівна, у доступній формі, розпо [...]
«АнтиСНІД»
02.12
Факультет соціальної та психологічної освіти

Як відомо, СНІД – одна з найважливіших проблем, з якою людство зіткнулося у ХХ ст. і увійшло у ХХІ ст.Стрімко зростає кількість інфікованих, хворих і померлих від СНІД людей. Багато про СНІД уже відомо, але щодня з’являється  нова  інформація. 1 грудня відзначається як Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Факультет соціальної та [...]
1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом
02.12
Науковий портал

Продовжено набір статей до «Збірника наукових праць Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини», який включений до переліку фахових видань України, в якому можуть публікуватися результати досліджень на здобуття наукових ступенів доктора та кандидата наук. До збірника входять статті, у яких науков [...]
Збірника наукових праць Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини




Актуальне відео


Пошук по сайту
Розширений пошук

Професійна освіта. Технологія обробки дерева та меблевого виробництва

Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта

  • Кваліфікація, що присвоюється

Бакалавр за напрямом “Професійна освіта”

  • Рівень кваліфікації

Бакалавр (перший цикл вищої освіти)

  • Спеціальні вимоги до зарахування

Немає, зарахування проводиться на загальних умовах вступу

  • Спеціальні положення про визнання попереднього навчання (формального, неформального, неофіційного)

Немає

  • Профіль програми

Студенти отримують необхідні знання для ведення технологічних процесів одержання харчових продуктів, проектування (конструювання) технологічної апаратури харчових виробництв а також знання для педагогічної та навчально-виховної діяльності в системі професійної освіти у відповідності з одержаною спеціальністю. Передбачена широка і фундаментальна теоретична підготовка, необхідна для розв’язання педагогічних та виховних завдань, поєднується з відповідною практичною підготовкою. Фахівці з харчових технологій володіють необхідними знаннями в області розробки технологій харчових продуктів. Сферою їх діяльності є як традиційні так і нові технології продуктів харчування високої якості. У процесі навчання студенти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості. Майбутні фахівці здатні проектувати та розробляти сучасні технології харчових продуктів з використаннях найновіших інформаційно-програмних засобів.

Загальний обсяг навчальної програми – 240 кредитів ЄКТС, в т.ч.: цикл гуманітарної і соціально-економічної підготовки – 45 кр., цикл природничо-наукової підготовки – 64 кр., цикл професійної та практичної підготовки– 131 кр.

  • Ключові результати навчання

1. Знання з предметної області

  • Базові уявлення про структуру, управління та оптимізацію технологічного процесу, підбір, розрахунок та ефективність витрат матеріалів.
  • Принципи розробки технологічних схем та процедури планування робіт, вибору обладнання та інструментальних засобів виробничого процесу.
  • Основи експлуатації обладнання та автоматизованих систем керування технологічними процесами харчової промисловості.
  • Планування технологічного процесу виробництва.
  • Коректування технологічного режиму і рецептур в залежності від наявності та якості сировини.
  • Вдосконалення технологічних процесів.
  • Забезпечення високого рівня якості готової продукції.
  • Принципи розрахунку сировини та готової продукції.
  • Організація технологічного процесу на виробничій дільниці.
  • Методи контролю дотримання технологічних режимів і регламентів.
  • Розробка технологічної документації.
  • Знання з основ загальнотеоретичних дисциплін в обсязі, необхідному для вирішення педагогічних і організаційних завдань;
  • Знання з дисциплін психолого-педагогічного циклу, фахової методики і методики виховання;
  • Знання щодо змісту і організації освіти в професійних навчальних закладах, програм і підручників;
  • Знання сучасних вимог до оснащення і обладнання навчальних кабінетів та допоміжних приміщень;
  • Знання сучасних форм, методів і прийомів навчання та їх дидактичні можливості;
  • Способи збору, систематизації, узагальнення і використання інформації, проведення дослідницької та методичної роботи за фахом, підготовки інформаційних і науково-методичних матеріалів;

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області

  • Здатність використовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін у технологічних процесах харчової промисловості.
  • Здатність застосовувати знання та розуміння для розв’язання якісних та кількісних задач.
  • Уміння вносити зміни в асортимент готової продукції, технологічний режим.
  • Володіння методами контролю сировини, напівпродуктів і готової продукції для забезпечення необхідної їх якості.
  • Навички ведення первинної облікової документації.
  • Здатність до оцінювання, інтерпретації та синтезу інформації та даних результатів аналізів для забезпечення нормального технологічного процесу.
  • Уміння застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій.
  • Здатність здійснювати оперативний контроль за виконанням технологічних операцій на виробництві.
  • Здатність використовувати психолого-педагогічні закономірності організації навчально-виховного процесу, методологічні засади освітнього процесу навчання, загальні принципи побудови змісту освіти в професійному навчальному закладі; шляхів вдосконалення змісту і структури професійної освіти; нові досягнення психолого-педагогічної науки і перспективного педагогічного досвіду з метою впровадження їх у практику роботи викладача практичного навчання в галузі харчової промисловості.

3. Практичні навички з предметної області

  • Навички розробки та організації технологічного режиму виробництва харчових продуктів.
  • Уміння вносити корективи в технологічний режим виробництва в залежності від наявності та якості сировини.
  • Навички роботи у виробничо-технологічній лабораторії.
  • Уміння впроваджувати у виробництво прогресивні технології.
  • Навички раціонального використання сировини, обладнання і пристроїв у виробництві.
  • Уміння впроваджувати технічні завдання на реконструкцію обладнання і пристроїв у виробництво.
  • Здатність до модернізації навчально-виховного процесу; створення умов щодо впровадження компетентнісно-орієнтованого підходу у НВП, розробки сучасних науково-методичних комплексів, використання різнорівневих баз даних;

4. Загальні уміння та навички

  • Здатність враховувати основні економічні закони, екологічні принципи та застосовувати елементи соціокультурної компетенції.
  • Уміння враховувати процеси соціально-політичної історії України, правові засади та етичні норми у виробничій або соціальній діяльності.
  • Обчислювальні навички.
  • Здатність застосовувати знання на практиці.
  • Здатність до самонавчання та продовження професійного розвитку.
  • Навички спілкування, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та принаймі однією із поширених європеських мов.
  • Навички взаємодії із іншими людьми, уміння роботи в групах.
  • Уміння організації власної діяльності та ефективного управління часом.
  • Уміння застосовувати набуті знання у сфері педагогіки, психології та методики професійного навчання при вирішенні педагогічних та навчально-виховних завдань соціально-психологічної специфіки конкретних педагогічних ситуацій;
  • Уміння вести навчально-виховну роботу, визначити ступінь і глибину засвоєння студентами програмового матеріалу, прищеплювати їм елементарні навички самостійного поповнення знань;

  • Професійні профілі випускників з прикладами

Об'єктами діяльності бакалавра за освітньо-професійним напрямом “Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування” є технологічні процеси одержання харчових продуктів, проектування устаткування та обслуговування апаратів харчових виробництв, організація громадського харчування а також викладання предметів практичного навчання відповідно до діючих навчальних програм професійної середньої освіти в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль - технік-технолог, викладач практичного навчання в галузі харчової промисловості.

Бере участь у розробленні технологічного режиму виробництва харчових продуктів, визначає резерви виробництва, розраховує витрати сировини, виробничі рецептури, вихід готової продукції, займається організацією громадського харчування, виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль – технік-технолог на підприємствах харчової промисловості.

Розробляє технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; проектує нові технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; робить вибір конкретних матеріалів (сировини) в залежності від вибраної технології, підбір технічного устаткування в залежності від запропонованої технології на всіх етапах технологічного процесу;

Проводить контроль якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.

  • Професійний профіль – викладач практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

Виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Доступ до подальшого навчання

спеціаліст, магістр

  • Положення про екзамени, оцінювання і оцінки

Положення про організацію навчального процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

  • Вимоги до випуску

Завершена навчальна програма обсягом 240 кредитів

  • Форма навчання

Денна

  • Директор програми

Ткачук Станіслав Іванович - голова методичної комісії базового напряму, кандидат педагогічних наук, доцент

Структурно логічна схема бакалаврату спеціальності 6.010104 Професіна освіта Технологія обробки дерева та меблеве виробництво

Напрям підготовки:6.010104 Професійна освіта

Технологія обробки дерева та меблеве виробництво


Made by Vladyka, Wireless, Hunter
Powered by PHP-Fusion
Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
імені Павла Тичини © 2009-2016
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.