Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.Більше не показувати
Професійна освіта. Технологія обробки дерева та меблевого виробництва - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Університет у соцмережах
Ми у ВконтактіМи у FacebookНаш TwitterКанал в YouTubeПідписка RSS

Інститути, факультети

Анонси
17.01
Майстер-клас для іноземних студентів «Зимова казка»
17 січня 2017р. на факультеті фізики, математики та інформатики (корпус №2, 318 ауд.) відбудеться майстер-клас із квілінгу для іноземних студентів «Зимова казка».
Майстер-клас для іноземних студентів «Зимова казка»
29.01
Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»
IV Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць» проходить з вересня цього року до березня наступного. Його організовано відповідно до Плану спільних заходів Мінкультури та Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» на 2016-2021 роки спільно з Посольством Литовської Республіки в Україні. Конкурс покликаний розвивати в молоді активну життєву позицію, готовність брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни; формувати в молоді демократичні, європейські цінності, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищувати значимість ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників. Роботи учасників Конкурсу до 20 січня 2017 року слід надсилати на електронну адресу: yaevropeets@ukr.net. Підсумки завершального етапу Конкурсу підбиватимуть у березні 2017 року. За рішенням журі Конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну у 2017 році. За додатковою інформацією можна звертатися до організаційного комітету за тел.: 044-501-01-15, 044-400-43-01.
Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»


Новини наших сайтів
16.01
Науковий портал

Шановні викладачі, аспіранти та студенти! Запрошуємо бажаючих долучитися до групи, яка виїжджає на стажування до Латвії у провідний латвійський вищий навчальний заклад з готельного бізнесу HOTEL SCHOOL (м. Рига, Латвія) «Організація навчального процесу, програми та методи підготовки в HOTEL SCHOOL» ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ [...]
Запрошення на стажування в Латвію
16.01
Історичний факультет

На історичному факультеті відбувся захист робіт магістрантів заочної форми навчання. [...]
Захист магістерських робіт
16.01
Українсько-туркменський культурно-освітній центр

  Створення українського гімну бере початок з осені 1862 року: український етнограф, фольклорист, поет Павло Платонович Чубинський пише вірш «Ще не вмерла Україна», якому у майбутньому судилося стати національним, а згодом і державним гімном українського народу. 15 січня 1992 музична редакція Державного гімну була затвердже [...]
25 років із дня затвердження Верховною Радою України Державного гімну України
16.01
Історичний факультет

Гості – це завжди приємно і несподівано, особливо для людей поважного віку. Тому студенти історичного факультету вирішили завітати до Білоуса Василя Кузьмовича 1927 р. н. Він фронтовик, освітянин, боровся проти русифікації, політв’язень, громадський діяч. У 1995 р. отримав медаль «Хрест Архангела Гавриїла», а 1999 р. – нагороджений [...]
Нам є з кого брати приклад
16.01
Студентський портал

16 січня День пам’яті загиблих кіборгів , які загинули захищаючи ДАП. Всім Героям, хто вижив і всім хто загинув вічна слава, шана та пам’ять. [...]
Подвиг кіборгів – ми не забудемо
16.01
Факультет соціальної та психологічної освіти

Я, Згуладзе Вікторія Андріївна, проходила  практику в УДЦ « Молода гвардія», а саме у таборі «Зоряний». Будівля «Зоряного» була збудована у 1972 році. Перед корпусом встановлена скульптура «Зоряного хлопчика», яка є символом цього табору. Під час проходження практики я брала активну участь у створенні виховного середовища для [...]
ПРАКТИКА В УДЦ « МОЛОДА ГВАРДІЯ» – ЦЕ НОВИЙ ДОСВІД ВЗАЄМОДІЇ З ДІТЬМИ
16.01
Факультет мистецтв

Шановні абітурієнти! Кафедра інструментального виконавства (завідувач кафедри – професор, кандидат мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України Бай Юрій Миколайович) факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини запрошує на навчання у 2017 році за освітньо-кваліфікаційним [...]
КАФЕДРА ІНСТРУМЕНТАЛЬНОГО ВИКОНАВСТВА ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ
14.01
Факультет мистецтв

Шановні абітурієнти! Кафедра образотворчого мистецтва (завідувач кафедри – кандидат педагогічних наук, доцент Музика Ольга Яношівна) факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини запрошує на навчання у 2017 році за освітньо-кваліфікаційними рівнями «Бакалавр» та «Магістр». Контак [...]
КАФЕДРА ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ
14.01
Студентський портал

Нехай грає і переливається вогниками пухнаста ялинка! Нехай приємно шелестять упаковки нових подарунків! Нехай ллється музика і гуркочуть новорічні феєрверки! З Старим Новим роком! Нехай здійсняться всі ваші бажання і мрії. З повагою, Студрада УДПУ [...]
Вітаємо зі Старим Новим роком!
13.01
Студентський портал

13 січня в Україні святкують Щедрий вечір – вечір напередодні Старого Нового року. За християнським календарем – це також день преподобної Меланії. У ніч з 13 на 14 січня відзначається Старий Новий рік. Традиція відзначати Старий Новий рік пов’язана з розбіжністю двох календарів: юліанського календаря “старого стилю” і григо [...]
А що знаєш ти про Щедрий вечір або Свято Меланії?
13.01
Бібліотека університету

На сайті з’явилися нові надходження до фондів бібліотеки за грудень 2016 року.  Нові надходження [...]
Нові надходження до бібліотеки
13.01
Інститут економіки та бізнес-освіти

Сьогодні в Україні працюють сотні вищих навчальних закладів. Як же зробити правильний вибір? Зрозуміло, найголовніший критерій – наявність у ВНЗ спеціальності, що Вас цікавить. Але і тут все непросто. Звичайно, якщо людина з дитинства мріяла стати хірургом, їй пряма дорога в медичний. А якщо ІТ-спеціалістом або маркетологом? Т [...]
УДПУ Ваш орієнтир на успішне майбутнє!
13.01
Науковий портал

Відповідно до програми освітнього обміну між Міністерством освіти і науки України та Міністерством людських ресурсів Угорщини на 2016-2018 роки Угорська сторона надає стипендії для українських студентів для навчання в Угорщині відповідно до такого розподілу: 40 стипендій за бакалаврськими та магістерськими програмами за гума [...]
Угорщина надає стипендії на навчання на 2017-2018 академічний рік
13.01
Факультет фізики, математики та інформатики

Колектив факультету фізики, математики та інформатики від усієї душі вітає зі Старим Новим роком і бажає, щоб всі привітання і побажання, отримані раніше, подвоїлися! Ще раз згадайте новорічні бажання, щоб вони напевно справдилися, і привітайте з Новим роком усіх, кого не встигли привітати в новорічну ніч! [...]
Вітаємо Зі Старим Новим РокоМ!!!
13.01
Факультет професійної та технологічної освіти

  [...]
Плата за навчання




Актуальне відео


Пошук по сайту
Розширений пошук

Професійна освіта. Технологія обробки дерева та меблевого виробництва

Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта

  • Кваліфікація, що присвоюється

Бакалавр за напрямом “Професійна освіта”

  • Рівень кваліфікації

Бакалавр (перший цикл вищої освіти)

  • Спеціальні вимоги до зарахування

Немає, зарахування проводиться на загальних умовах вступу

  • Спеціальні положення про визнання попереднього навчання (формального, неформального, неофіційного)

Немає

  • Профіль програми

Студенти отримують необхідні знання для ведення технологічних процесів одержання харчових продуктів, проектування (конструювання) технологічної апаратури харчових виробництв а також знання для педагогічної та навчально-виховної діяльності в системі професійної освіти у відповідності з одержаною спеціальністю. Передбачена широка і фундаментальна теоретична підготовка, необхідна для розв’язання педагогічних та виховних завдань, поєднується з відповідною практичною підготовкою. Фахівці з харчових технологій володіють необхідними знаннями в області розробки технологій харчових продуктів. Сферою їх діяльності є як традиційні так і нові технології продуктів харчування високої якості. У процесі навчання студенти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості. Майбутні фахівці здатні проектувати та розробляти сучасні технології харчових продуктів з використаннях найновіших інформаційно-програмних засобів.

Загальний обсяг навчальної програми – 240 кредитів ЄКТС, в т.ч.: цикл гуманітарної і соціально-економічної підготовки – 45 кр., цикл природничо-наукової підготовки – 64 кр., цикл професійної та практичної підготовки– 131 кр.

  • Ключові результати навчання

1. Знання з предметної області

  • Базові уявлення про структуру, управління та оптимізацію технологічного процесу, підбір, розрахунок та ефективність витрат матеріалів.
  • Принципи розробки технологічних схем та процедури планування робіт, вибору обладнання та інструментальних засобів виробничого процесу.
  • Основи експлуатації обладнання та автоматизованих систем керування технологічними процесами харчової промисловості.
  • Планування технологічного процесу виробництва.
  • Коректування технологічного режиму і рецептур в залежності від наявності та якості сировини.
  • Вдосконалення технологічних процесів.
  • Забезпечення високого рівня якості готової продукції.
  • Принципи розрахунку сировини та готової продукції.
  • Організація технологічного процесу на виробничій дільниці.
  • Методи контролю дотримання технологічних режимів і регламентів.
  • Розробка технологічної документації.
  • Знання з основ загальнотеоретичних дисциплін в обсязі, необхідному для вирішення педагогічних і організаційних завдань;
  • Знання з дисциплін психолого-педагогічного циклу, фахової методики і методики виховання;
  • Знання щодо змісту і організації освіти в професійних навчальних закладах, програм і підручників;
  • Знання сучасних вимог до оснащення і обладнання навчальних кабінетів та допоміжних приміщень;
  • Знання сучасних форм, методів і прийомів навчання та їх дидактичні можливості;
  • Способи збору, систематизації, узагальнення і використання інформації, проведення дослідницької та методичної роботи за фахом, підготовки інформаційних і науково-методичних матеріалів;

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області

  • Здатність використовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін у технологічних процесах харчової промисловості.
  • Здатність застосовувати знання та розуміння для розв’язання якісних та кількісних задач.
  • Уміння вносити зміни в асортимент готової продукції, технологічний режим.
  • Володіння методами контролю сировини, напівпродуктів і готової продукції для забезпечення необхідної їх якості.
  • Навички ведення первинної облікової документації.
  • Здатність до оцінювання, інтерпретації та синтезу інформації та даних результатів аналізів для забезпечення нормального технологічного процесу.
  • Уміння застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій.
  • Здатність здійснювати оперативний контроль за виконанням технологічних операцій на виробництві.
  • Здатність використовувати психолого-педагогічні закономірності організації навчально-виховного процесу, методологічні засади освітнього процесу навчання, загальні принципи побудови змісту освіти в професійному навчальному закладі; шляхів вдосконалення змісту і структури професійної освіти; нові досягнення психолого-педагогічної науки і перспективного педагогічного досвіду з метою впровадження їх у практику роботи викладача практичного навчання в галузі харчової промисловості.

3. Практичні навички з предметної області

  • Навички розробки та організації технологічного режиму виробництва харчових продуктів.
  • Уміння вносити корективи в технологічний режим виробництва в залежності від наявності та якості сировини.
  • Навички роботи у виробничо-технологічній лабораторії.
  • Уміння впроваджувати у виробництво прогресивні технології.
  • Навички раціонального використання сировини, обладнання і пристроїв у виробництві.
  • Уміння впроваджувати технічні завдання на реконструкцію обладнання і пристроїв у виробництво.
  • Здатність до модернізації навчально-виховного процесу; створення умов щодо впровадження компетентнісно-орієнтованого підходу у НВП, розробки сучасних науково-методичних комплексів, використання різнорівневих баз даних;

4. Загальні уміння та навички

  • Здатність враховувати основні економічні закони, екологічні принципи та застосовувати елементи соціокультурної компетенції.
  • Уміння враховувати процеси соціально-політичної історії України, правові засади та етичні норми у виробничій або соціальній діяльності.
  • Обчислювальні навички.
  • Здатність застосовувати знання на практиці.
  • Здатність до самонавчання та продовження професійного розвитку.
  • Навички спілкування, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та принаймі однією із поширених європеських мов.
  • Навички взаємодії із іншими людьми, уміння роботи в групах.
  • Уміння організації власної діяльності та ефективного управління часом.
  • Уміння застосовувати набуті знання у сфері педагогіки, психології та методики професійного навчання при вирішенні педагогічних та навчально-виховних завдань соціально-психологічної специфіки конкретних педагогічних ситуацій;
  • Уміння вести навчально-виховну роботу, визначити ступінь і глибину засвоєння студентами програмового матеріалу, прищеплювати їм елементарні навички самостійного поповнення знань;

  • Професійні профілі випускників з прикладами

Об'єктами діяльності бакалавра за освітньо-професійним напрямом “Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування” є технологічні процеси одержання харчових продуктів, проектування устаткування та обслуговування апаратів харчових виробництв, організація громадського харчування а також викладання предметів практичного навчання відповідно до діючих навчальних програм професійної середньої освіти в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль - технік-технолог, викладач практичного навчання в галузі харчової промисловості.

Бере участь у розробленні технологічного режиму виробництва харчових продуктів, визначає резерви виробництва, розраховує витрати сировини, виробничі рецептури, вихід готової продукції, займається організацією громадського харчування, виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль – технік-технолог на підприємствах харчової промисловості.

Розробляє технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; проектує нові технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; робить вибір конкретних матеріалів (сировини) в залежності від вибраної технології, підбір технічного устаткування в залежності від запропонованої технології на всіх етапах технологічного процесу;

Проводить контроль якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.

  • Професійний профіль – викладач практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

Виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Доступ до подальшого навчання

спеціаліст, магістр

  • Положення про екзамени, оцінювання і оцінки

Положення про організацію навчального процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

  • Вимоги до випуску

Завершена навчальна програма обсягом 240 кредитів

  • Форма навчання

Денна

  • Директор програми

Ткачук Станіслав Іванович - голова методичної комісії базового напряму, кандидат педагогічних наук, доцент

Структурно логічна схема бакалаврату спеціальності 6.010104 Професіна освіта Технологія обробки дерева та меблеве виробництво

Напрям підготовки:6.010104 Професійна освіта

Технологія обробки дерева та меблеве виробництво


Made by Vladyka, Wireless, Hunter
Powered by PHP-Fusion
Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
імені Павла Тичини © 2009-2017
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.