Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.Більше не показувати
Професійна освіта. Технологія обробки дерева та меблевого виробництва - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Університет у соцмережах
Ми у FacebookНаш TwitterКанал в YouTubeПідписка RSS

Інститути, факультети

Анонси
20.06
Тематичні виставки до Дня молоді
До дня молоді бібліотека УДПУ пропонує усім бажаючим переглянути тематичні виставки літератури та фоторобіт: «Молодь: крок у майбутнє» (25.06-30.06.17, читальний зал №1); «Сучасна молодь у сучасному світі» (20.06-28.06.17, читальний зал №3); «Зірковий день молоді!" (25.06-28.06.17, читальний зал №2).
Тематичні виставки до Дня молоді
22.06
Книжкова виставка до Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні
22 - 28 червня на історичному факультеті (ауд. №308,корпус №3) діє книжкова виставка до Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні.
Книжкова виставка до Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні
27.06
Конференція трудового колективу
27 червня в актовій залі університету відбудеться Конференція трудового колективу УДПУ імені Павла Тичини. Порядок денний: 1. Про зміни до Статуту університету (нова редакція). Доповідач: голова конференції Балдинюк Д.І. 2. Про зміни до Колективного договору між адміністрацією і трудовим колективом УДПУ на 2017 - 2020 рр. Доповідач: голова профкому Хитрук В.І. 3. Про довибори виборних представників (членів) вченої ради університету. Доповідач: голова конференції Балдинюк Д.І. Початок роботи конференції - 11.00. Реєстрація делегатів - 10.30 - 10.50.
Конференція трудового колективу
27.06
Урочистості з нагоди випуску студентів історичного факультету
27 червня об 11.00 в актовій залі університету відбудуться урочистості з нагоди випуску студентів денної та заочної форм навчання історичного факультету.
Урочистості з нагоди випуску студентів історичного факультету
28.06
Тематична виставка «Основний закон - надійна опора держави»
Впродовж 28 червня - 05 липня в читальному залі №3 працюватиме тематична виставка «Основний закон-надійна опора держави». Запрошуємо усіх бажаючих.
Тематична виставка «Основний закон - надійна опора держави»
28.06
Відкритий перегляд: «Людина. Свобода. Демократія»
З 28 червня по 15 липня працівники бібліотеки запрошують вівідати відкритий перегляд «Людина. Свобода. Демократія», присвячений Дню Конституції України. Місце проведення виставки - читальний зал №1.
Відкритий перегляд: «Людина. Свобода. Демократія»
30.06
Випуск бакалаврів та спеціалістів факультету української філології
30 червня о 15.00 в актовій залі університету відбудуться урочистості з нагоди вручення дипломів ОК "Бакалавр" та ОКР "Спеціаліст" студентам денної та заочної форм навчання факультету української філології.
Випуск бакалаврів та спеціалістів факультету української філології


Новини наших сайтів
23.06
Студентський портал

25 червня о 17.00 год. в сквері імені Тараса Шевченка відбудеться хореографічний фестиваль «Уманський водограй». А з 19.00 на місцян чекає насичена музична програма та виступ гурту “Bagiroff Band”. Святкуймо разом!) [...]
День молоді – “Уманський водограй”
23.06
Бібліотека університету

У читальному залі №1 бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у циклі заходів, присвячених  Дню молоді, свята сміливості йнатхнення, діє тематична виставка «Молодь: крок у майбутнє». Працівники читального залу запрошують всіх до перегляду. [...]
Молодь: крок у майбутнє
23.06
Факультет соціальної та психологічної освіти

Пропонуємо Вам магістерську програму 011 «Науки про освіту (Педагогіка вищої школи)» готує майбутніх викладачів вищої школи до ефективної педагогічної, навчально-виховної, науково-методичної та організаційно-управлінської діяльності в системі вищої освіти  Відповідно до фундаментальної та спеціальної підготовки може ви [...]
Шановні абітурієнти!
22.06
Історичний факультет

27 червня 2017 року об 11.00 год. відбудеться урочисте вручення дипломів випускникам історичного факультету денної та заочної форм навчання! Запрошуємо усіх охочих привітати наших випускників за адресою вул. Садова 28, актова зала. [...]
Запрошуємо на церемонію урочистого вручення дипломів студентам історичного факультету
22.06
Науковий портал

9-12 жовтня 2017 року Харківська державна академія дизайну і мистецтв проводить IX Міжнародний форум «Дизайн-освіта 2017»   У ПРОГРАМІ ФОРУМУ: огляд-конкурс дипломних робіт дизайнерських шкіл; конкурс дизайн-проектів; міжнародна науково-методична конференція «Актуальні питання мистецтвознавства: виклики ХХІ століття». міжнарод [...]
ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
22.06
Студентський портал

Сьогодні українці вшановують пам’ять жертв Другої світової війни. Щорічно 22 червня є Днем скорботи в Україні. У період з 1941 до 1944 року полягло до 10 мільйонів наших співвітчизників. Люди гинули не лише в результаті бойових дій. Через окупаційний терор, голод та примусове вивезення загинув кожен п’ятий українець. На знак ск [...]
День глибокої скорботи та пам’яті
22.06
Бібліотека університету

Шановні користувачі! З 22 червня бібліотека переходить на літній режим роботи: понеділок-четвер з 8.00 до 17.12 п'ятниця з 8.00 до 16.12 обідня  перерва з 12.00 до 13.00 Читальні зали: ч/з №1: понеділок-четвер з 9.00 до 18.12 п'ятниця з 9.00 до 17.12 обідня перерва з 12.00 до 13.00 ч/з №2, ч/з №3: понеділок-четвер з 8.00 до 17.12 п'ятниця з 8.00 до 16.12 обідня перерва з 12.00 [...]
Оголошення!
22.06
Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Історичним днем глибокої скорботи та пам`яті стало в Україні 22 червня, день початку війни із нацистською Німеччиною. Сьогодні минає 76 років відтоді, як фашистські літаки на […] [...]
22 червня 1941
22.06
Історичний факультет

Пам’ять людська! Через велетенський швидкоплин десятиліть прориваються до тебе спогади – миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни. Війни не на життя, а на смерть, війни, в якій нацизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації. [...]
ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ`ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ НА ІСТОРИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ
22.06
Факультет соціальної та психологічної освіти

Студентам ФСПО надаються усі можливості для професійного зростання. Співпраця з викладачами сприяє розвитку їх творчого потенціалу (під час написання наукових статей, участі у науково-практичних конференціях, семінарах, олімпіадах з психології) та розширення професійного кругозору (під час зустрічей з успішними представни [...]
До уваги абітурієнтів
21.06
Студентський портал

21:00-22:30 – концертна програма, присвячена відкриттю скверу ім. Т.Г. Шевченка та комплексу фонтанів «Перлина кохання». 22:15 – урочисте відкриття комплексу фонтанів. Місце проведення заходів: вул. Незалежності (сквер ім. Т.Г. Шевченка), м. Умань. м. Умань, парк Тараса Шевченка по вулиці Незалежності   [...]
А ти збираєшся на відкриття фонтану «Перлина кохання»?
21.06
Науковий портал

Повідомляємо, що Інститут модернізації змісту освіти 11-19 серпня 2017 року на базі ДВНЗ «Ужгородський національний університет» буде проводити Міжнародну літню студентську школу з програмування. Літня школа спрямована на підготовку фахівців високої кваліфікації в галузі програмування, надання українським і зарубіжним студе [...]
Міжнародна літня студентська школа з програмування
21.06
Бібліотека університету

Історію найкривавішої в історії людства війни зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. До Дня скорботи й пам’яті жертв війни в Україні у читальному залі №2 діє книж [...]
У боротьбі ідей гинуть люди
21.06
Українсько-туркменський культурно-освітній центр

Вченою радою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини затверджено Правила прийому до університету в 2017 році (протокол   № 15  від 13 червня 2017 року). Правила прийому підписав голова вченої ради, ректор О.І. Безлюдний. Порядок прийому на навчання іноземців [...]
Затверджено правила прийому на навчання іноземців до Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини
21.06
Факультет соціальної та психологічної освіти

Ця діяльність має на меті допомогу у вирішенні питань як сімейного, так і особистого характеру. Представники соціальної служби працюють в лікарнях, місцях позбавлення волі, будинках пристарілих, дитячих будинках, школах. В коло їхніх обов’язків входить сприяння інвалідам, самотнім, матерям-одиночкам, дітям з неблагополучних [...]
Знайомство з професією “Соціальний працівник”





Актуальне відео


Пошук по сайту
Розширений пошук

Професійна освіта. Технологія обробки дерева та меблевого виробництва

Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта

  • Кваліфікація, що присвоюється

Бакалавр за напрямом “Професійна освіта”

  • Рівень кваліфікації

Бакалавр (перший цикл вищої освіти)

  • Спеціальні вимоги до зарахування

Немає, зарахування проводиться на загальних умовах вступу

  • Спеціальні положення про визнання попереднього навчання (формального, неформального, неофіційного)

Немає

  • Профіль програми

Студенти отримують необхідні знання для ведення технологічних процесів одержання харчових продуктів, проектування (конструювання) технологічної апаратури харчових виробництв а також знання для педагогічної та навчально-виховної діяльності в системі професійної освіти у відповідності з одержаною спеціальністю. Передбачена широка і фундаментальна теоретична підготовка, необхідна для розв’язання педагогічних та виховних завдань, поєднується з відповідною практичною підготовкою. Фахівці з харчових технологій володіють необхідними знаннями в області розробки технологій харчових продуктів. Сферою їх діяльності є як традиційні так і нові технології продуктів харчування високої якості. У процесі навчання студенти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості. Майбутні фахівці здатні проектувати та розробляти сучасні технології харчових продуктів з використаннях найновіших інформаційно-програмних засобів.

Загальний обсяг навчальної програми – 240 кредитів ЄКТС, в т.ч.: цикл гуманітарної і соціально-економічної підготовки – 45 кр., цикл природничо-наукової підготовки – 64 кр., цикл професійної та практичної підготовки– 131 кр.

  • Ключові результати навчання

1. Знання з предметної області

  • Базові уявлення про структуру, управління та оптимізацію технологічного процесу, підбір, розрахунок та ефективність витрат матеріалів.
  • Принципи розробки технологічних схем та процедури планування робіт, вибору обладнання та інструментальних засобів виробничого процесу.
  • Основи експлуатації обладнання та автоматизованих систем керування технологічними процесами харчової промисловості.
  • Планування технологічного процесу виробництва.
  • Коректування технологічного режиму і рецептур в залежності від наявності та якості сировини.
  • Вдосконалення технологічних процесів.
  • Забезпечення високого рівня якості готової продукції.
  • Принципи розрахунку сировини та готової продукції.
  • Організація технологічного процесу на виробничій дільниці.
  • Методи контролю дотримання технологічних режимів і регламентів.
  • Розробка технологічної документації.
  • Знання з основ загальнотеоретичних дисциплін в обсязі, необхідному для вирішення педагогічних і організаційних завдань;
  • Знання з дисциплін психолого-педагогічного циклу, фахової методики і методики виховання;
  • Знання щодо змісту і організації освіти в професійних навчальних закладах, програм і підручників;
  • Знання сучасних вимог до оснащення і обладнання навчальних кабінетів та допоміжних приміщень;
  • Знання сучасних форм, методів і прийомів навчання та їх дидактичні можливості;
  • Способи збору, систематизації, узагальнення і використання інформації, проведення дослідницької та методичної роботи за фахом, підготовки інформаційних і науково-методичних матеріалів;

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області

  • Здатність використовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін у технологічних процесах харчової промисловості.
  • Здатність застосовувати знання та розуміння для розв’язання якісних та кількісних задач.
  • Уміння вносити зміни в асортимент готової продукції, технологічний режим.
  • Володіння методами контролю сировини, напівпродуктів і готової продукції для забезпечення необхідної їх якості.
  • Навички ведення первинної облікової документації.
  • Здатність до оцінювання, інтерпретації та синтезу інформації та даних результатів аналізів для забезпечення нормального технологічного процесу.
  • Уміння застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій.
  • Здатність здійснювати оперативний контроль за виконанням технологічних операцій на виробництві.
  • Здатність використовувати психолого-педагогічні закономірності організації навчально-виховного процесу, методологічні засади освітнього процесу навчання, загальні принципи побудови змісту освіти в професійному навчальному закладі; шляхів вдосконалення змісту і структури професійної освіти; нові досягнення психолого-педагогічної науки і перспективного педагогічного досвіду з метою впровадження їх у практику роботи викладача практичного навчання в галузі харчової промисловості.

3. Практичні навички з предметної області

  • Навички розробки та організації технологічного режиму виробництва харчових продуктів.
  • Уміння вносити корективи в технологічний режим виробництва в залежності від наявності та якості сировини.
  • Навички роботи у виробничо-технологічній лабораторії.
  • Уміння впроваджувати у виробництво прогресивні технології.
  • Навички раціонального використання сировини, обладнання і пристроїв у виробництві.
  • Уміння впроваджувати технічні завдання на реконструкцію обладнання і пристроїв у виробництво.
  • Здатність до модернізації навчально-виховного процесу; створення умов щодо впровадження компетентнісно-орієнтованого підходу у НВП, розробки сучасних науково-методичних комплексів, використання різнорівневих баз даних;

4. Загальні уміння та навички

  • Здатність враховувати основні економічні закони, екологічні принципи та застосовувати елементи соціокультурної компетенції.
  • Уміння враховувати процеси соціально-політичної історії України, правові засади та етичні норми у виробничій або соціальній діяльності.
  • Обчислювальні навички.
  • Здатність застосовувати знання на практиці.
  • Здатність до самонавчання та продовження професійного розвитку.
  • Навички спілкування, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та принаймі однією із поширених європеських мов.
  • Навички взаємодії із іншими людьми, уміння роботи в групах.
  • Уміння організації власної діяльності та ефективного управління часом.
  • Уміння застосовувати набуті знання у сфері педагогіки, психології та методики професійного навчання при вирішенні педагогічних та навчально-виховних завдань соціально-психологічної специфіки конкретних педагогічних ситуацій;
  • Уміння вести навчально-виховну роботу, визначити ступінь і глибину засвоєння студентами програмового матеріалу, прищеплювати їм елементарні навички самостійного поповнення знань;

  • Професійні профілі випускників з прикладами

Об'єктами діяльності бакалавра за освітньо-професійним напрямом “Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування” є технологічні процеси одержання харчових продуктів, проектування устаткування та обслуговування апаратів харчових виробництв, організація громадського харчування а також викладання предметів практичного навчання відповідно до діючих навчальних програм професійної середньої освіти в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль - технік-технолог, викладач практичного навчання в галузі харчової промисловості.

Бере участь у розробленні технологічного режиму виробництва харчових продуктів, визначає резерви виробництва, розраховує витрати сировини, виробничі рецептури, вихід готової продукції, займається організацією громадського харчування, виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль – технік-технолог на підприємствах харчової промисловості.

Розробляє технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; проектує нові технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; робить вибір конкретних матеріалів (сировини) в залежності від вибраної технології, підбір технічного устаткування в залежності від запропонованої технології на всіх етапах технологічного процесу;

Проводить контроль якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.

  • Професійний профіль – викладач практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

Виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Доступ до подальшого навчання

спеціаліст, магістр

  • Положення про екзамени, оцінювання і оцінки

Положення про організацію навчального процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

  • Вимоги до випуску

Завершена навчальна програма обсягом 240 кредитів

  • Форма навчання

Денна

  • Директор програми

Ткачук Станіслав Іванович - голова методичної комісії базового напряму, кандидат педагогічних наук, доцент

Структурно логічна схема бакалаврату спеціальності 6.010104 Професіна освіта Технологія обробки дерева та меблеве виробництво

Напрям підготовки:6.010104 Професійна освіта

Технологія обробки дерева та меблеве виробництво


Made by Vladyka, Wireless, Hunter
Powered by PHP-Fusion
Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
імені Павла Тичини © 2009-2017
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.