Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.Більше не показувати
Професійна освіта. Технологія текстильної та легкої промисловості - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Університет у соцмережах
Ми у ВконтактіМи у FacebookНаш TwitterКанал в YouTubeПідписка RSS

Інститути, факультети

Анонси
27.04
ІІІ Всеукраїнський науково-практичний семінар з Міжнародною участю «Проблеми інструментального виконавства в умовах сучасної мистецької освіти»
27-28 квітня на факультеті мистецтв відбудеться ІІІ Всеукраїнський науково-практичний семінар з Міжнародною участю «Проблеми інструментального виконавства в умовах сучасної мистецької освіти». У програмі: 27.04.17 – сольний концерт лауреата всеукраїнських конкурсів, викладача кафедри інструментального виконавства Ольги Гупало, концертмейстер – Олена Ільніцька; 28.04.17, 11.00– пленарне засідання (ауд.401); 28.04.17, 13.00 – майстер-клас викладача кафедри інструментального виконавства Світлани Білаш (музичний корпус, актова зала); 28.04.17, 14.00 – «Весняний калейдоскоп» творчий проект студентів та викладачів кафедри інструментального виконавства факультету мистецтвУДПУ та Уманського обласного музичного училища імені П.Д.Демуцького (музичний корпус, актова зала).
ІІІ Всеукраїнський науково-практичний семінар з Міжнародною участю «Проблеми інструментального виконавства в умовах сучасної мистецької освіти»
04.05
Міс Інституту економіки та бізнес-освіти
4 травня о 15.00 в актовій залі університету відбудеться конкурс краси "Міс Інституту економіки та бізнес-освіти".
Міс Інституту економіки та бізнес-освіти
13.05
VІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Квітуча країна"
13-14 травня в УДПУ імені Павла Тичини (корпус №3) відбудеться VІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс інструментального, вокального, хореографічного, театрального, циркового мистецтва та театрів мод "Квітуча країна" від творчого проекту "Тріумф-фест". 13 травня - хореографічне, театральне та циркове мистецтво; 14 травня - інструментальний, вокальний жанр.
VІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Квітуча країна"
15.05
Акція «Я люблю свою маму!»
15 травня об 11.00 в читальному залі №1 відбудеться акція «Я люблю свою маму!». В програмі: -святкова атмосфера; -поетичні та музичні дарунки; -відродження епістолярного стилю спілкування, а саме написання листів найріднішим своїм матусям; -виставка з приватної колекції рушників «Рушникові доріжки моєї мами»; -ролик-привітання всім матерям України. Запрошуємо усіх бажаючих!
Акція «Я люблю свою маму!»
18.05
Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Розвиток національно-мовної особистості в сучасному освітньому просторі»
Шановні студенти, магістранти, викладачі! Науково-методичний центр «Формування національно-мовної особистості в умовах неперервної освіти» запрошує взяти участь у Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Розвиток національно-мовної особистості в сучасному освітньому просторі», що відбудеться 18 травня 2017 року. Напрями роботи конференції: 1. Розвиток національно-мовної особистості: ретроспективний огляд і сучасний стан. 2. Компетентнісний підхід до мовно-літературної освіти. 3. Пріоритетні напрями сучасної лінгвістики. 4. Культуромовні особливості фонетичного, лексичного, граматичного, стилістичного рівнів мови. 5. Традиції та інноватика вітчизняної і зарубіжної лінгводидактики. 6. Актуальна культура дослідника в освітньому просторі. Для участі у конференції необхідно до 10 травня 2017 року надіслати на електронну адресу оргкомітету centre_mova@ukr.net такі матеріали: • заявку (Шевченко-заявка); • текст тез в електронному варіанті (Шевченко-стаття); • копію платіжного доручення (сканований чек про оплату). Контактні телефони: (04744) 3-05-88 факультет української філології (098) 875-40-50 Мамчур Лідія Іванівна (068) 794-85-73 Кучеренко Ірина Анатоліївна.
Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Розвиток національно-мовної особистості в сучасному освітньому просторі»
20.05
Триває акція "Добро жменями"
Шановні студенти, викладачі, співробітники! До 20 травня 2017 року триває акція "Добро жменями"- збір пластикових кришечок та макулатури на лікування і протезування поранених бійців. Просимо всіх небайдужих долучитися до участі в акції, що проводить волонтерська громадська організація «Разом».
Триває акція "Добро жменями"


Новини наших сайтів
27.04
Бібліотека університету

На продовження циклу заходів з нагоди відзначення 31-ої річниці від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС працівником читального залу №3 було оформлено тематичну книжкову виставку «Під полиновою зорею» та спільно  із факультетом фізики, математики та інформатики  організовано зустріч з ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС [...]
З нагоди 31-ої річниці від дня катастрофи на ЧАЕС
27.04
Бібліотека університету

З нагоди Дня охорони праці в Україні з метою належної організації проведення в університеті Дня охорони праці під девізом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці» в читальному  зал №1 експонується книжкова виставка «Безпечна праця – вимога часу». [...]
Книжкова виставка «Безпечна праця – вимог часу»
27.04
Історичний факультет

26 квітня на історичному факультеті УДПУ імені Павла Тичини студентський актив під керівництвом заступника декана з виховної роботи Шауренко Анни та викладача кафедри історії України Опацького Ігоря провели вечір-реквієм приурочений 31-й річниці Чорнобильської трагедії. [...]
Фатальна весна 1986 року
27.04
Українсько-туркменський культурно-освітній центр

На спортивному майданчику Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини упродовж двох днів відбувались змагання з міні-футболу Кубок ректора.    Із задоволенням взяла участь у турнірі збірна команда іноземних студентів (Туркменістан) «Аркадаг»  і зайняли друге місце. Кожна з команд продемонст [...]
Кубок ректора
27.04
Факультет соціальної та психологічної освіти

25 квітня волонтери студентської соціально-психологічної служби відвідали Обласний міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації м. Умань. Метою нашого візиту було провести майстер-клас по виготовленню орігамі – «Голуб миру» до Всеукраїнського Дня миру  та створення великоформатного малюнку на тему «Мій в [...]
Майстер-класи в дитячому притулку «Мій всесвіт»
27.04
Природничо-географічний факультет

26 квітня на природничо-географічному факультеті відбулися заходи приурочені до 31-річчя Чорнобильської катастрофи. Організаторами заходу виступили співробітники науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» доцент Наталія Гнатюк, професор Світлана Совгіра. У заході взяли участь викладачі, студенти природничо-географ [...]
Науковий семінар-реквієм «Чорнобиль не має минулого часу»
27.04
Факультет соціальної та психологічної освіти

Міський інтернет-конкурс #Бренд Року – 2017 Залиш свій голос за сайт УДПУ за посиланням http://topuman.in.ua/#sayti  у розділі  #Сайти #1 УДПУ Голосувати можна кожного дня! Конкурс триватиме до 30 квітня. [...]
БУДЬ ПАТРІОТОМ СВОГО УНІВЕРСИТЕТУ – ГОЛОСУЙ ЩОДЕННО
27.04
Студентський портал

26 квітня о 14-30 у кабінеті студради була проведена онлайн- конференція у якій взяли участь вищі навчальні заклади України. За допомогою програми Skype члени СМІ мали змогу зв’язатись із колегами, які навчаються за десятки і навіть сотні кілометрів. Першим доповів голова СМІ УДПУ Поліщук Дмитро Володимирович, після чого було вста [...]
Міжуніверситецька студентська онлайн-конференція «Сектор міжнародної інформації: обмін досвідом, пошук нових методів та перспектив»
27.04
Факультет соціальної та психологічної освіти

Минулого тижня відбувся захист стажерської практики студентами IV курсу денної форми навчання факультету соціальної та психологічної освіти, які навчаються за напрямом підготовки «Психологія». Захист практики проходив у формі державного іспиту в присутності комісії у складі: Кравченко О. О., Роєнко С. О., Діхтяренко С [...]
Захист стажерської практики студентами IV курсу
27.04
Факультет мистецтв

Сьогодні – 27 квітня, свій День народження святкує кандидат педагогічних наук, доцент кафедри образотворчого мистецтва,  талановитий учитель та наставник Сирота Всеволод Маркович! Вельмишановний Веволоде Марковичу! Колектив співробітників факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Па [...]
ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!
27.04
Факультет фізики, математики та інформатики

Колектив викладачів та студентів факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини вітає з 65-річним ювілеєм видатного педагога, науковця Кіпніса Леоніда Абрамовича      Шановний Леоніде Абрамовичу! З нагоди цієї події прийміть від нас, шановний імениннику, на [...]
Вітаємо з ювілеєМ!
26.04
Студентський портал

25 – 26 квітня 2017 року, учасники Академії молодіжного лідера, більшість якої складають студенти УДПУ, на базі Уманського національного університету садівництва пройшли ряд тренінгів. Допомагали молоді Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр, на чолі з директором Кудрявцевою Оленою та заступником директора, керівн [...]
Студенти УДПУ на два дні перевтілилися в журналістів та волонтерів
26.04
Історичний факультет

25 квітня 2017 року відбулося відкриття меморіальної дошки на вшанування Василя Автономовича Стефановича» – археолога, краєзнавця, музейного діяча, представника уманської археологічної школи. Цьогоріч громадськість Умані відзначає 130- річчя від дня його народження. [...]
Відкриття меморіальної дошки на вшанування Василя Автономовича Стефановича
26.04
Науковий портал

На засіданні спеціалізованої вченої ради К 74.053.02 в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини (зал засідань) відбудуться захисти дисертаційних досліджень: 30 травня 2017 року 11.00 год. на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук зі спеціальності 13.00.07 – теорія і методика виховання     & [...]
Оголошення!
26.04
Інститут економіки та бізнес-освіти

У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа ХХ сторіччя — аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС), розташованої у м. Прип’ять Київської області. Масштаби цієї події набули характеру велетенської екологічної катастрофи, що зачепила життя десятків мільйонів л [...]
Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс




Актуальне відео


Пошук по сайту
Розширений пошук

Професійна освіта. Технологія текстильної та легкої промисловості

Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта

  • Кваліфікація, що присвоюється

Бакалавр за напрямом “Професійна освіта”

  • Рівень кваліфікації

Бакалавр (перший цикл вищої освіти)

  • Спеціальні вимоги до зарахування

Немає, зарахування проводиться на загальних умовах вступу

  • Спеціальні положення про визнання попереднього навчання (формального, неформального, неофіційного)

Немає

  • Профіль програми

Студенти отримують необхідні знання для ведення технологічних процесів одержання харчових продуктів, проектування (конструювання) технологічної апаратури харчових виробництв а також знання для педагогічної та навчально-виховної діяльності в системі професійної освіти у відповідності з одержаною спеціальністю. Передбачена широка і фундаментальна теоретична підготовка, необхідна для розв’язання педагогічних та виховних завдань, поєднується з відповідною практичною підготовкою. Фахівці з харчових технологій володіють необхідними знаннями в області розробки технологій харчових продуктів. Сферою їх діяльності є як традиційні так і нові технології продуктів харчування високої якості. У процесі навчання студенти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості. Майбутні фахівці здатні проектувати та розробляти сучасні технології харчових продуктів з використаннях найновіших інформаційно-програмних засобів.

Загальний обсяг навчальної програми – 240 кредитів ЄКТС, в т.ч.: цикл гуманітарної і соціально-економічної підготовки – 45 кр., цикл природничо-наукової підготовки – 64 кр., цикл професійної та практичної підготовки– 131 кр.

  • Ключові результати навчання

1. Знання з предметної області

  • Базові уявлення про структуру, управління та оптимізацію технологічного процесу, підбір, розрахунок та ефективність витрат матеріалів.
  • Принципи розробки технологічних схем та процедури планування робіт, вибору обладнання та інструментальних засобів виробничого процесу.
  • Основи експлуатації обладнання та автоматизованих систем керування технологічними процесами харчової промисловості.
  • Планування технологічного процесу виробництва.
  • Коректування технологічного режиму і рецептур в залежності від наявності та якості сировини.
  • Вдосконалення технологічних процесів.
  • Забезпечення високого рівня якості готової продукції.
  • Принципи розрахунку сировини та готової продукції.
  • Організація технологічного процесу на виробничій дільниці.
  • Методи контролю дотримання технологічних режимів і регламентів.
  • Розробка технологічної документації.
  • Знання з основ загальнотеоретичних дисциплін в обсязі, необхідному для вирішення педагогічних і організаційних завдань;
  • Знання з дисциплін психолого-педагогічного циклу, фахової методики і методики виховання;
  • Знання щодо змісту і організації освіти в професійних навчальних закладах, програм і підручників;
  • Знання сучасних вимог до оснащення і обладнання навчальних кабінетів та допоміжних приміщень;
  • Знання сучасних форм, методів і прийомів навчання та їх дидактичні можливості;
  • Способи збору, систематизації, узагальнення і використання інформації, проведення дослідницької та методичної роботи за фахом, підготовки інформаційних і науково-методичних матеріалів;

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області

  • Здатність використовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін у технологічних процесах харчової промисловості.
  • Здатність застосовувати знання та розуміння для розв’язання якісних та кількісних задач.
  • Уміння вносити зміни в асортимент готової продукції, технологічний режим.
  • Володіння методами контролю сировини, напівпродуктів і готової продукції для забезпечення необхідної їх якості.
  • Навички ведення первинної облікової документації.
  • Здатність до оцінювання, інтерпретації та синтезу інформації та даних результатів аналізів для забезпечення нормального технологічного процесу.
  • Уміння застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій.
  • Здатність здійснювати оперативний контроль за виконанням технологічних операцій на виробництві.
  • Здатність використовувати психолого-педагогічні закономірності організації навчально-виховного процесу, методологічні засади освітнього процесу навчання, загальні принципи побудови змісту освіти в професійному навчальному закладі; шляхів вдосконалення змісту і структури професійної освіти; нові досягнення психолого-педагогічної науки і перспективного педагогічного досвіду з метою впровадження їх у практику роботи викладача практичного навчання в галузі харчової промисловості.

3. Практичні навички з предметної області

  • Навички розробки та організації технологічного режиму виробництва харчових продуктів.
  • Уміння вносити корективи в технологічний режим виробництва в залежності від наявності та якості сировини.
  • Навички роботи у виробничо-технологічній лабораторії.
  • Уміння впроваджувати у виробництво прогресивні технології.
  • Навички раціонального використання сировини, обладнання і пристроїв у виробництві.
  • Уміння впроваджувати технічні завдання на реконструкцію обладнання і пристроїв у виробництво.
  • Здатність до модернізації навчально-виховного процесу; створення умов щодо впровадження компетентнісно-орієнтованого підходу у НВП, розробки сучасних науково-методичних комплексів, використання різнорівневих баз даних;

4. Загальні уміння та навички

  • Здатність враховувати основні економічні закони, екологічні принципи та застосовувати елементи соціокультурної компетенції.
  • Уміння враховувати процеси соціально-політичної історії України, правові засади та етичні норми у виробничій або соціальній діяльності.
  • Обчислювальні навички.
  • Здатність застосовувати знання на практиці.
  • Здатність до самонавчання та продовження професійного розвитку.
  • Навички спілкування, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та принаймі однією із поширених європеських мов.
  • Навички взаємодії із іншими людьми, уміння роботи в групах.
  • Уміння організації власної діяльності та ефективного управління часом.
  • Уміння застосовувати набуті знання у сфері педагогіки, психології та методики професійного навчання при вирішенні педагогічних та навчально-виховних завдань соціально-психологічної специфіки конкретних педагогічних ситуацій;
  • Уміння вести навчально-виховну роботу, визначити ступінь і глибину засвоєння студентами програмового матеріалу, прищеплювати їм елементарні навички самостійного поповнення знань;

  • Професійні профілі випускників з прикладами

Об'єктами діяльності бакалавра за освітньо-професійним напрямом “Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування” є технологічні процеси одержання харчових продуктів, проектування устаткування та обслуговування апаратів харчових виробництв, організація громадського харчування а також викладання предметів практичного навчання відповідно до діючих навчальних програм професійної середньої освіти в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль - технік-технолог, викладач практичного навчання в галузі харчової промисловості.

Бере участь у розробленні технологічного режиму виробництва харчових продуктів, визначає резерви виробництва, розраховує витрати сировини, виробничі рецептури, вихід готової продукції, займається організацією громадського харчування, виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль – технік-технолог на підприємствах харчової промисловості.

Розробляє технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; проектує нові технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; робить вибір конкретних матеріалів (сировини) в залежності від вибраної технології, підбір технічного устаткування в залежності від запропонованої технології на всіх етапах технологічного процесу;

Проводить контроль якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.

  • Професійний профіль – викладач практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

Виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Доступ до подальшого навчання

спеціаліст, магістр

  • Положення про екзамени, оцінювання і оцінки
Положення про організацію навчального процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

  • Вимоги до випуску

Завершена навчальна програма обсягом 240 кредитів

  • Форма навчання

Денна

  • Директор програми

Ткачук Станіслав Іванович - голова методичної комісії базового напряму , кандидат педагогічних наук, доцент

Структурно логічна схема бакалаврату спеціальності 6.010104 Професіна освіта Технологія текстильної та легкої промисловості

Напрям підготовки:6.010104 Професійна освіта

Технологія текстильної та легкої промисловості


Made by Vladyka, Wireless, Hunter
Powered by PHP-Fusion
Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
імені Павла Тичини © 2009-2017
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.