Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.Більше не показувати
8.01010401 Професійна освіта - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Університет у соцмережах
Ми у ВконтактіМи у FacebookНаш TwitterКанал в YouTubeПідписка RSS

Інститути, факультети

Анонси
25.02
"Уманська масляна"
25-26 лютого 2017 року на центральній площі міста відбудеться справжнє свято українських традицій «Уманська масляна». Організатори заходи підготували для уманчан цікаву й насичену програму. До уваги відвідувачів - містечко майстрів, музична програма, вогняне шоу та 5 розважальних зон зі спортивними конкурсами, аніматорами, фото-зонами та міні-зоопарком. На уманчан чекають також справжні українські розваги: спалювання солом`яної ляльки, частування млинцями і варениками, майстер-клас від кухарів шоу «Майстер-шеф» та зона відпочинку на сіновалі. Протягом двох днів уманчан розважатимуть кращі творчі колективи міста та району. Вхід вільний.
"Уманська масляна"
28.02
Запрошуємо студентів та аспірантів університету на навчання в Португалію
В рамках проекту Mobile+2 УДПУ імені Павла Тичини виступає партнерським закладом освіти Університету Порто (Португалія). Проект Mobile+2, затверджений в 2016 році, координується Університетом Порто (Португалія) і фінансується Європейською Комісією в рамках програми Erasmus+, спрямованої на стимулювання взаємного порозуміння між Університетом Порто та 22 країнами-партнерами, через заохочення студентських академічних і адміністративних мобільностей, передачі ноу-хау та передової практики. Міжнародна кредитна мобільність передбачає стипендіальну програму для студентів УДПУ на 6місяців (бакалавр з 2-го року навчання; магістр); для аспірантів з 2-ого року навчання – на 6 місяців. Учасники програми забезпечуються стипендією. Пропонується навчання за такими напрямками: - Фізика; - Хімія; - Інформатика; - Математика; - Астрономія; - Економіка; - Менеджмент; - Фінанси; - Англійська філологія. Подача документів – до 28 лютого 2017 року. Навчання розпочнеться з вересня 2017 року. За детальною інформацією звертатися до відділу наукових досліджень, інновацій та міжнародного співробітництва УДПУ
Запрошуємо студентів та аспірантів університету на навчання в Португалію
28.02
Міський фестиваль молодіжного мистецтва "Душею сповнений політ"
28 лютого о 16.00 год. в міському Будинку культури відбудеться фестиваль молодіжного мистецтва "Душею сповнений політ".
Міський фестиваль молодіжного мистецтва "Душею сповнений політ"
28.02
Книжкова виставка «І там, де звучить рідна мова, живе український народ»
Впродовж 21 лютого - 10 березня в читальному залі №1 діятиме книжкова виставка «І там, де звучить рідна мова, живе український народ» (до Міжнародного дня рідної мови).
Книжкова виставка «І там, де звучить рідна мова, живе український народ»
28.02
Діє фотовиставка "Люди Свободи"
До 6 березня 2017 року в приміщенні ДІАЗ "Стара Умань" (вул. Небесної сотні, 31) діє фотовиставка "Люди Свободи". Створена Українським інститутом національної пам’яті, виставка розповідає про життя і діяльність двадцяти шести визначних українців, які уособлюють у собі подвиг мільйонів, адже вони віддали життя за незалежність нашої держави. Виставка присвячена 25-річниці Всеукраїнського референдуму, який підтвердив проголошення Верховною Радою України 24 серпня 1991 року Акту про Незалежність України.
Діє фотовиставка "Люди Свободи"
07.03
Майстер-клас «Коса-жіноча краса!»
7 березня о 14.00 в читальному залі №1 (корпус №1) відбудеться майстер-клас «Коса - жіноча краса!» до Міжнародного жіночого дня. Запрошуємо усіх бажаючих!
Майстер-клас «Коса-жіноча краса!»
10.03
Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»
IV Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць» проходить з вересня цього року до березня наступного. Його організовано відповідно до Плану спільних заходів Мінкультури та Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» на 2016-2021 роки спільно з Посольством Литовської Республіки в Україні. Конкурс покликаний розвивати в молоді активну життєву позицію, готовність брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни; формувати в молоді демократичні, європейські цінності, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищувати значимість ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників. Роботи учасників Конкурсу до 20 січня 2017 року слід надсилати на електронну адресу: yaevropeets@ukr.net. Підсумки завершального етапу Конкурсу підбиватимуть у березні 2017 року. За рішенням журі Конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну у 2017 році. За додатковою інформацією можна звертатися до організаційного комітету за тел.: 044-501-01-15, 044-400-43-01.
Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»
15.03
Регіональний конкурс читців поезії Т.Г.Шевченка
23 березня 2017 року о 14.30 на факультеті української філології (корпус №3, ауд. №311) відбудеться регіональний конкурс читців поезії Т.Г.Шевченка. До участі запрошуються студенти І-ІІ курсів вишів України. Конкурсанти повинні підготувати і виразно прочитати один вірш або уривок із твору Т.Г.Шевченка, максимальний обсяг якого – 50 рядків. Для участі в конкурсі необхідно до 15 березня 2017 року подати заявку.Заявки просимо надсилати на електронну адресу:umanlab314@gmail.com з поміткою: Циганок Оксані Олександрівні (конкурс читців). Більш детальну інформацію можна отримати, зателефонувавши координатору конкурсу 0976172850 (Циганок Оксана Олександрівна) або лаборанту кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання 0984792257 (Хлівна Тетяна Олегівна).
Регіональний конкурс читців поезії Т.Г.Шевченка
16.03
ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні стратегії розвитку хореографічної освіти»
16 березня 2017 року на базі кафедри хореографії та художньої культури УДПУ імені Павла Тичини відбудеться ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні стратегії розвитку хореографічної освіти». Програма конференції передбачає: пленарне засідання, роботу секцій, творчий звіт хореографічних колективів. Робота конференції планується за такими напрямами: 1. Актуальні проблеми навчання та виховання засобами мистецтва; 2. Теоретичні та методологічні аспекти формування творчого потенціалу майбутнього вчителя хореографії; 3. Сучасні стратегії підготовки майбутнього вчителя хореографії.
ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні стратегії розвитку хореографічної освіти»
22.04
Хореографічний фестиваль "Квітнева феєрія"
22 квітня 2017 року в УДПУ імені Павла Тичини відбудеться хореографічний фестиваль "квітнева феєрія". Приймаються заявки на участь. Контактні телефони: (093) 180 81 62; (096) 439 97 49 Бикова Ольга Вікторівна (063) 319 83 84; (096)983 54 81 Грошовик Ірина Сергіївна E-mail:kvitneva_feeriya@i.ua
Хореографічний фестиваль "Квітнева феєрія"


Новини наших сайтів
25.02
Факультет мистецтв

В рамках проведення Дня відкритих дверей на базі кафедри образотворчого мистецтва факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини 24 березня 2017 року проводиться І Регіональна учнівська олімпіада з образотворчого мистецтва. Метою Олімпіади є виявлення та підтримка талановитої моло [...]
І РЕГІОНАЛЬНА УЧНІВСЬКА ОЛІМПІАДА З ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА
24.02
Факультет фізики, математики та інформатики

23 лютого студенти факультету фізики, математики та інформатики відзначали одне з найдавніших свят, що збереглися в сучасному календарі ще з часів язичницької Русі – Масляну! У навчальному корпусі №1 відбулась благодійна ярмарка, на якій наші студенти продавали дивовижні смаколики, зроблені власноруч. За традиціями, стіл був [...]
Свято Масляної на ФФМІ
24.02
Факультет української філології

З успішним захистом дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук зі спеціальності 13.00.01 – загальна педагогіка та історія педагогіки Санівського Олександра Михайловича та його наукового керівника кандидата педагогічних наук, професора Сивачук Наталію Петрівну Бажаємо творчого натхнення, міцно [...]
Вітаємо!
24.02
Бібліотека університету

На продовження циклу заходів, приурочених дню народження великої української поетеси та драматурга Лесі Українки, пропонуємо до перегляду книжкову виставку «Леся Українка – поетична квітка України», яка експонується у відділі обслуговування читачів. [...]
Леся Українка – поетична квітка Україниаїнка – поетична квітка України
24.02
Бібліотека університету

Продовжуючи цикл заходів з нагоди відзначення 146-ої річниці від дня народження Лесі Українки, пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку «Леся Українка – поетична квітка України». Леся Українка – поетична квітка України [PDF] [...]
Присвячуємо 146-ій річниця від дня народження Лесі Українки
24.02
Факультет соціальної та психологічної освіти

24 лютого 2017 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся І тур олімпіади з педагогіки, організований професорсько-викладацьким складом кафедри педагогіки та освітнього менеджменту. В олімпіаді взяли участь 18 кращих студентів університету, які представляли свої факультети:   Андрук О [...]
І тур олімпіади з педагогіки
24.02
Польський культурно-освітній центр

Долучатися до відзначення польських свят стало гарною традицією студентів УДПУ, котрих поєднало вивчення польської мови. Тому що вивчення мови є нерозривно пов’язане з вивчення культури і традицій тієї країни, мову якої вивчаєш.     Відтак, на базі Польського культурно-освітнього центру відбулося святкування Жирного четве [...]
СТУДЕНТИ УДПУ ВІДСВЯТКУВАЛИ ЖИРНИЙ ЧЕТВЕР!
24.02
Факультет початкової освіти

Вручення дипломів в університеті – визначна подія. Адже це остаточне підбиття підсумків роботи викладачів та студентів, урочисте оприлюднення результатів їхньої спільної плідної праці. 23 лютого на факультеті початкової освіти відбулася церемонія випуску магістрів заочної форми навчання.   Півтора роки навчання в магістр [...]
ВИПУСК МАГІСТРІВ
24.02
Студентський портал

В зв’язку з відсутністю паспорта бюджетної програми для виплати академічних стипендій студентам ВНЗ, який затверджується Міністерством фінансів України, виплата академічних стипендій студентам нашого університету також буде проведена з затримкою. Бухгалтерська служба університету завчасно підготувала всі необхідні док [...]
До уваги студентів!!!
24.02
Бібліотека університету

Леся Українка ─ особистість багатогранна і надзвичайно талановита. Тендітна та слабка фізично, вона встигла за своє коротке життя надзвичайно багато, проявивши себе у багатьох сферах діяльності: поетеса, драматург-новатор, публіцист, критик, громадський діяч ─ і це лише мала частина її обдарувань. Твори Лесі Українки є окра­ [...]
Ні! Я жива! Я буду вічно жити!
24.02
Факультет української філології

Уже традиційним стало проведення на факультеті української філології науково-методичного семінару «Теорія і практика підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури» спільно з Міжвідомчим науково-дослідним центром прикладної лінгвістики та Вінницьким гуманітарно-педагогічним коледжем [...]
VI науково-методичний семінар «Теорія і практика підготовки до ЗНО з української мови та літератури»
24.02
Факультет української філології

Зовнішнє незалежне оцінювання, без сумніву, є найважливішим іспитом, який складають випускники шкіл України, адже саме за результатами ЗНО відбувається зарахування до вищих навчальних закладів. Українська мова і література, як відомо, є обов’язковим предметом для проходження державної підсумкової атестації у формі зовніш [...]
Семінар – тренінг для учнів 11-х класів
24.02
Факультет соціальної та психологічної освіти

20 лютого на факультеті соціальної та психологічної освіти відбувся  Всеукраїнський науково-практичний семінар «ГУМАННА ПЕДАГОГІКА У ПРОЦЕСІ  ОСОБИСТІСНОГО  РОЗВИТКУ ДИТИНИ»(«ЛИЦАР ГУМАННОЇ ПЕДАГОГІКИ – ОЛЕКСАНДР АНТОНОВИЧ ЗАХАРЕНКО»),  присвячений 80-й річниці від дня народження педагога. Організаторами Всеукраїнськог [...]
«ЛИЦАР ГУМАННОЇ ПЕДАГОГІКИ – ОЛЕКСАНДР АНТОНОВИЧ ЗАХАРЕНКО»
24.02
Інститут економіки та бізнес-освіти

Вітаємо з Днем народження директора Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти, доктора економічних наук, професора Чирву Ольгу Григорівну ! За час спільної роботи мали змогу пізнати Вас не тільки як компетентного керівника, знаючого і вправного фахівця, але і як сучасну, енергійну, веселу, товаристську люди [...]
Вітаємо з Днем народження директора Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти, доктора економічних наук, професора Чирву Ольгу Григорівну!
24.02
Студентський портал

Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня. Свято Масниці- Колодія присвячене прощанню з холодною зимою та зустрічі з теплою весною. Тиждень перед початком Великого посту – це час багатого частування, розваг, походів в гості і всіляких веселощів. Є навіть така приказка: «На Масляну співайте, гра [...]
Щедра масляна




Актуальне відео


Пошук по сайту
Розширений пошук

8.01010401 Професійна освіта

Напрям підготовки 8.01010401 Професійна освіта. Харчові технології

  • Кваліфікація, що присвоюється:

Інженер-технолог, викладач дисциплін в галузі харчування, інженер педагог-дослідник

  • Рівень кваліфікації:

магістр (другий цикл вищої освіти) на базі освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр», «спеціаліст».

  • Спеціальні вимоги до зарахування:

зарахування проводиться на підставі результатів екзаменів з профілюючої дисципліни та іноземної мови.

  • Спеціальні положення про визнання попереднього навчання:

диплом «бакалавра» або «спеціаліста».

Профіль програми

Основна мета педагогічної освіти магістра «Професійна освіта. Харчові технології» - підготовка інженера-педагога, викладача дисциплін в галузі харчування, здатного забезпечити різносторонній розвиток соціально-активної, гуманістично спрямованої особистості студента; озброєння студентів системою технічних та спеціальних знань, умінь і навичок, необхідних у майбутній трудовій діяльності кожному члену суспільства, достатніх для вивчення інших дисциплін, продовження навчання у системі неперервної освіти; формування уявлень про ідеї і методи професійної освіти та її ролі у пізнанні оточуючого довкілля. Щоб реалізувати цю мету магістру повинні бути притаманні: висока мораль, культура, інтелігентність, професійна компетентність, творче педагогічне та технічне мислення, гуманістична спрямованість діяльності, здатність вести науково-дослідну роботу з проблем професійної освіти.

Система підготовки магістрів-викладачів  дисциплін в галузі харчування, інженерів-педагогів повинна бути спрямована на формування конкурентноспроможного фахівця, забезпечуючи його готовність до виконання інформаційної, розвиваючої, орієнтаційної, мобілізуючої і дослідницької функцій.

Загальний обсяг навчальної програми – 60 кредитів ECTS, в т.ч.: гуманітарної та соціально-економічної підготовки – 22 кр., природничо-математичної підготовки –  4 кр., професійної та практичної підготовки – 18 кр., педагогічна практика – 14 кр., державна атестація – 2 кр.

  • Ключові результати навчання

1. Знання з предметної області:

  • основи загальнотеоретичних та професійних дисциплін в обсязі, необхідному для проведення науково-дослідної роботи;
  • дисципліни психолого-педагогічного циклу в їх спрямуванні на вищу школу (наприклад, педагогіка вищої школи);
  • найновіші дослідження з проблем дидактики і методики навчання та виховання та прийомів навчання у ВНЗ та в роботі з обдарованими дітьми;
  • основи наукової та управлінської діяльності;
  • основні напрями розвитку освіти, систематизації, опрацювання, аналізу, узагальнення та використання інформації;
  • основи методичної роботи зі спеціальності, виготовлення інформаційних та науково-методичних матеріалів;
  • прогресивні технології навчання та активні методи навчання;
  • досвід реалізації гуманістичних ідей у вітчизняній та зарубіжній педагогіці;
  • психологію спілкування з учнями і дорослими.

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області:

  • творчо застосовувати набуті знання для оптимального розв'язування педагогічних, навчально-виховних та науково-методичних завдань із урахуванням вікових та індивідуальних відмінностей студентів, учнів, особливостей різних соціально-педагогічних ситуацій;
  • вести результативну навчально-виховну роботу, оперативно визначати ступінь і глибину засвоєння студентами, учнями програмного матеріалу, прищеплювати їм навички самостійного поповнення знань і проведення експериментів з метою виявлення їх природних здібностей;
  • застосовувати різноманітні форми і методи навчання, володіти сучасними технологіями навчання та прогресивними методами керівництва навчальною, трудовою, суспільною та іншими видами діяльності студентів, учнів;
  • сприяти формуванню в студентів, учнів уявлень про сучасне виробництво, сфери обслуговування, розвивати у них інтерес до вивчення спеціальних дисциплін, суміжних та технічних наук, організовувати індивідуальні заняття з студентами, учнями професійно-технічних навчальних закладів за ускладненими програмами;
  • самостійно працювати над здобуттям наукових знань та проведенням психолого-педагогічних та технічних досліджень, впроваджувати їх результати в практику, володіти навичками роботи із сучасними науковими технологіями обробки та оформлення результатів наукових досліджень, володіти сучасними науковими технологіями обробки інформації;
  • вивчати, аналізувати, узагальнювати та поширювати передовий педагогічний досвід, систематично підвищувати свою професійну кваліфікацію, враховуючи позитивний досвід минулого і зарубіжних країн;
  • володіти основами професійної термінології;
  • продовжувати навчання та здійснювати професійну діяльність в технічному середовищі;
  • раціонально використовувати сучасне навчальне обладнання, технічні засоби навчання та обчислювальну техніку.

3. Практичні навички з предметної області:

  • об'єкт, предмет, місце і зв'язки професійної освіти з іншими галузями   науки і  практики;
  • категорії технічної і професійної освіти; закономірності, історію, сучасний стан і основні напрямки подальшого розвитку професійної та технічної освіти в галузі харчових технологій;
  • основні поняття, факти і методи професійної освіти, у тому числі в галузі харчових технологій, включаючи основи громадського харчування, переробної промисловості, сфери обслуговування тощо; 
  • науковий апарат сучасної професійної освіти; поняття, ідеї та методи сучасних інформаційних технологій.
  • застосовувати набуті знання і навички для вирішення задач технічних та виробничих  досліджень;
  • володіти прийомами і методами виробництва і педагогічної освіти;
  • використовувати засвоєний досвід у дослідженнях в сфері сучасного виробництва та педагогічній науці.

4. Загальні уміння та навички:

Магістр повинен знати:

  • види планів навчально-виховної роботи у вищому навчальному закладі ІІ-ІІІ рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах; вимоги до їх складання;
  • можливості курсів технічних і спеціальних дисциплін у забезпеченні належної підготовки до засвоєння фахових дисциплін для оволодіння обраною професією;
  • вимоги і способи контролю результатів навчання студентів;
  • методи, прийоми і засоби викладання навчального матеріалу;
  • шляхи реалізації міжпредметних і внутрішньопредметних зв'язків;
  • зміст і особливості викладу змісту навчального матеріалу з циклу спеціальних дисциплін у вищих навчальних закладах ІІ-ІІІ рівня акредитації та професійно-технічних закладах;
  • прийоми і методи навчальної роботи у ВУЗі;
  • основи рівневої диференціації;
  • вимоги до спеціальної підготовки студентів;
  • цілі навчання;
  • вимоги до відбору навчального матеріалу;
  • основи професійної освіти; зміст діючих програм спеціальних та технічних дисциплін, підручників і посібників;
  • труднощі у вивченні навчального матеріалу;
  • типи навчальної роботи з предметів технічного циклу у вузі та закладах профтехосвіти їх структуру і методику проведення.

Магістр повинен вміти:

  • складати навчальні плани та плани виховної роботи, використовувати можливості предметів спеціальних дисциплін для оволодіння студентами обраною професією;
  • планувати і здійснювати контроль результатів навчання;
  • використовувати методи, прийоми і засоби викладу навчального матеріалу для забезпечення ефективного його засвоєння;
  • здійснювати на заняттях виховну роботу;
  • організовувати позакласну роботу з спеціальних дисциплін;
  • знаходити засоби впливу на студентів і приймати відповідні рішення;
  • здійснювати міжпредметні зв'язки;
  • забезпечувати виконання вимог до фахової підготовки студентів;
  • формулювати цілі навчання відповідно до типу уроку;
  • передбачати та попереджати труднощі у вивченні технічних і спеціальних дисциплін;
  • підбирати навчальний матеріал до кожного з типів навчальної роботи у групі.
  • Професійні профілі випускників з прикладами
Магістр професійної освіти – це фахівець з більш глибокою фундаментальною та професійно-практичною підготовкою у галузі професійної освіти, який може успішно працювати на посаді викладача дисциплін в галузі харчування, інженера педагога-дослідника у загальних закладах освіти (загальноосвітні школи, гімназії та ліцеї), у навчальних закладах ІІ-ІV рівнів акредитації, в наукових та науково-дослідницьких установах навчатися в аспірантурі або самостійно займатися науковою діяльністю.

Магістр педагогічної освіти, інженер-педагог, викладач в галузі харчування в навчальних закладах І-ІІ та III рівнів акредитації.

  • Доступ до подальшого навчання:
Магістр за спеціальністю 8.01010401 Професійна освіта, має можливість продовжити навчання в аспірантурі.

  • Положення про екзамени, оцінювання і оцінки:
Тимчасове положення про оцінювання знань та визначення рейтингу студентів у кредитно-модульній системі організації навчального процесу.

  • Вимоги до випуску:
Завершена навчальна програма обсягом 60 кредитів, державна атестація, захист магістерської наукової роботи.

  • Форма навчання:

Денна, заочна.

  • Директор програми:

Ткачук Станіслав Іванович - кандидат педагогічних наук, доцент

Структурно-логічна схема магістратури напряму підготовки 8.01010401 Професійна освіта. Харчові технології

Опис окремих одиниць курсу:

              Код модуля Назва дисципліни
              ФС_8_1.1_3 Філософія освіти
              ТМІМ_8_1.2_4.5 Ділова іноземна мова
              ФС_8_1.3_1.5 Соціологія освіти
              ЗППВШ _8_1.4_1.5 Менеджмент освіти
              ЗППВШ_8_1.5_3 Педагогіка вищої школи
              П_8_1.6_3 Психологія вищої школи
              ВФВ_8_1.7_1.5 Цивільний захист
              ПМ_8_1.8_1.5 Основи мовної комунікації
              УЛУ_8_1.9_1.5 Академічна риторика
              ТТД, ОП та БЖД_8_1.10_1.5 Охорона праці в галузі
              ЗППВШ_8_2.1_2.5 Теорія і практика наукових педагогічних досліджень
              ВПП_8_2.2_1.5 Інноваційні технології навчання та виховання
              ПО та КТ_8_3.1_3.5 Проектування харчових підприємств
              ПО та КТ_8_3.2_3.5 Технологія виготовлення напівфабрикатів
              ПО та КТ_8_3.3_3.5 Технологія продукції харчування
              ПО та КТ_8_3.4_2 Історія харчових підприємств
              П_8_3.5_1.5 Сучасні проблеми психологічної теорії і практики
              ТТД, ОП та БЖД_8_3.6_1.5 Основи інтелектуальної власності
              ІІКТ_8_3.7_1.5 Вища освіта України та Болонський процес

Made by Vladyka, Wireless, Hunter
Powered by PHP-Fusion
Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
імені Павла Тичини © 2009-2017
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.