Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.Більше не показувати
Професійна освіта - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Університет у соцмережах
Ми у ВконтактіМи у FacebookНаш TwitterКанал в YouTubeПідписка RSS

Інститути, факультети

Анонси
08.12
Регіональний конкурс з українознавства для учнів 8-11 класів
8 грудня о 14.30 в ауд.312 (корпус №3) на факультеті української філології відбудеться регіональний конкурс з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів.
Регіональний конкурс з українознавства для учнів 8-11 класів
08.12
Наукова студентська конференція «Інклюзивна освіта: теорія, методика, практика»
8 грудня в 401 ауд. (корпус №3) відбудеться наукова студентська конференція «Інклюзивна освіта: теорія, методика, практика».
Наукова студентська конференція «Інклюзивна освіта: теорія, методика, практика»
08.12
Фінальна гра Counter-Strike
8 грудня на факультеті фізики, математики та інформатики (корпус №2,313 ауд.) відбудеться змагань Counter-Strikе.
Фінальна гра Counter-Strike
08.12
Наукова студентська конференція «Інклюзивна освіта: теорія, методика, практика»
8 грудня в 401 ауд. (корпус №3) відбудеться наукова студентська конференція «Інклюзивна освіта: теорія, методика, практика».
Наукова студентська конференція «Інклюзивна освіта: теорія, методика, практика»
10.12
Тематична виставка «Права людини – гарантія розвитку суспільства»
Впродовж 5 - 10 грудня в читальному залі №3 експонується тематична виставка «Права людини – гарантія розвитку суспільства» (в рамках Всеукраїнського тижня права). Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку.
Тематична виставка «Права людини – гарантія розвитку суспільства»
10.12
Тематична виставка «Передусім – людина, передусім – її права»
05 - 10 грудня у відділі обслуговування бібліотеки працюватиме тематична виставка «Передусім – людина, передусім – її права».
Тематична виставка «Передусім – людина, передусім – її права»
10.12
Тематична виставка «Передусім – людина, передусім – її права»
05 - 10 грудня у відділі обслуговування бібліотеки працюватиме тематична виставка «Передусім – людина, передусім – її права».
Тематична виставка «Передусім – людина, передусім – її права»
12.12
Благодійний концерт тріо «Serbian Star» «З музикою в серці»
12 грудня о 14.00 в актовій залі УДПУ відбудеться благодійний концерт тріо «Serbian Star» «З музикою в серці». Запрошуємо усіх бажаючих.
Благодійний концерт тріо «Serbian Star» «З музикою в серці»
14.12
Благодійний концерт творчих колективів факультету мистецтв
14 грудня о 14.30 в актовій залі університету відбудеться благодійний концерт творчих колективів факультету мистецтв, лауреатів та переможців всеукраїнських і міжнардних конкурсів-фестивалів. Запрошуємо усіх бажаючих насолодитися мистецтвом та допомогти онкохворим нашого закладу.
Благодійний концерт творчих колективів факультету мистецтв
15.12
«Фестиваль з психології»
15 грудня о 12.00 в актовій залі університету відбудеться ІІІ фестиваль творчості з психології.
«Фестиваль з психології»
16.12
Акція «Допоможи повірити в диво!»
З 14 листопада по 16 грудня 2016 року в читальних залах № 1 та № 2 проходить акція «Допоможи повірити в диво!» (збір одягу, іграшок, канцтоварів та солодощів для дитячого будинку). Долучайтеся до акції, адже добро починається з тебе!
Акція «Допоможи повірити в диво!»
30.12
Триває всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»
IV Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць» проходить з вересня цього року до березня наступного. Його організовано відповідно до Плану спільних заходів Мінкультури та Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» на 2016-2021 роки спільно з Посольством Литовської Республіки в Україні. Конкурс покликаний розвивати в молоді активну життєву позицію, готовність брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни; формувати в молоді демократичні, європейські цінності, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищувати значимість ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників. Роботи учасників Конкурсу до 20 січня 2017 року слід надсилати на електронну адресу: yaevropeets@ukr.net. Підсумки завершального етапу Конкурсу підбиватимуть у березні 2017 року. За рішенням журі Конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну у 2017 році. За додатковою інформацією можна звертатися до організаційного комітету за тел.: 044-501-01-15, 044-400-43-01.
Триває всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»


Новини наших сайтів
07.12
Факультет дошкільної та спеціальної освіти
Вітаємо!
07.12
Бібліотека університету

Бібліотека Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини долучилася до святкування 200-річчя Уманського літературного об’єднання «Літ'о» (згідно з архівними документами засноване у 1815 р. учнями школи при Василіанському монастирі), очільницею якого є письменниця Михайлова Ніна Степанівна. З нагоди свя [...]
«Літ'о» відсвяткувало 200 років
07.12
Історичний факультет

  Збройні сили України — військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності. На історичному факультеті до дня Збройних Сил України було приурочено презентацію поетичної збірки «Нерв», автор - професор Карасевич [...]
Презентація збірки "НЕРВ" Карасевича А. О.
07.12
Студентський портал

Міністерство освіти і науки України надіслало листа Київській міській організації Профспілки працівників освіти і науки України  щодо  доручення Прем’єр-міністра України В. Гройсмана від 11.11.2016 № 40222/1/1-16. З огляду  на сьогоднішню ситуацію в країні, зокрема, стан студентів вищих навчальних закладів, Міністерство звернулос [...]
ВАЖЛИВО! Cтуденти матимуть субсидії!
07.12
Студентський портал

Нещодавно у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся І Всеукраїнський студентський турнір із філософії на базі історико-філософського  факультету. Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини представляла команда з історичного факультету у складі: Безверхнього Дмитра, Рябоконь Дарії, [...]
ІІІ призове місце серед студентських філософів України
07.12
Бібліотека університету

До Всеукраїнського тижня права на сайті з’явилась віртуальна виставка «Бібліотека – сучасне джерело правової інформації». Бібліотека – сучасне джерело правової інформації [PDF] [...]
Бібліотека – сучасне джерело правової інформації
07.12
Студентський портал

Міністерство освіти і науки України надіслало листа Київській міській організації Профспілки працівників освіти і науки України  щодо  доручення Прем’єр-міністра України В. Гройсмана від 11.11.2016 № 40222/1/1-16. З огляду  на сьогоднішню ситуацію в країні, зокрема, стан студентів вищих навчальних закладів, Міністерство звернулос [...]
ВАЖЛИВО! Cтуденти матимуть субсидії!
07.12
Факультет соціальної та психологічної освіти

05 грудня 2016 року, в день, коли в усьому світі відзначають День волонтерів, людей доброї волі привітали та відзначили в Умані. За круглий тематичний стіл запросили представників найактивніших волонтерських організацій, які здійснюють свою діяльність на громадських засадах та спрямовують її на допомогу іншим людям. Від імені м [...]
Подяка волонтерам
07.12
Факультет соціальної та психологічної освіти

Центр соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради є унікальною установою для дітей з особливими потребами. Завдяки підтримці міської влади, громади, благодійників, спеціалісти Центру успішно впроваджують нові й ефективні методи й мет [...]
Дитячий ранок для вихованців «Проліску»
06.12
Бібліотека університету

2 грудня в читальному залі №1 відбулася творча зустріч «Любов до науки через терна досліджень» з науковцями школи «Теорія, історія і практика застосування проектної технології у середній та вищій школі», керівником якої є доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Коберник Ол [...]
Зустріч з науковцями
06.12
Студентський портал

Шановні чоловіки! Щиро вітаємо Вас з Днем Збройних Сил України! Зичимо здоров’я, сили, терпіння, благополуччя, щастя, родинного затишку і мирного неба над головою. Ми віримо, що все буде добре, бо Україна в надійних руках. Зі святом Вас, наші захисники! Студрада УДПУ [...]
З Днем Збройних Сил України
06.12
Факультет соціальної та психологічної освіти

2016 рік – рік відзначення десятиріччя з нагоди прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про права осіб з інвалідністю. Учасниці Центру соціальної та освітньої інтеграції «Без бар’єрів» Тетяна Дзюба та Світлана Вальчук долучилися до акції Національної Асамблеї осіб з інвалідністю України «Я один з… одного мільярду го [...]
Студентки ФСПО підтримали міжнародну ініціативу з нагоди десятиріччя Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю
06.12
Студентський портал

В залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини пройшов відкритий Чемпіонат Черкаської області з багатоповторного жиму під егідою ФБЖУ. За підсумками змагань спортсмени УДПУ імені Павла Тичини показали такі результати: В номінації штанги: – 100 кг., серед чоловіків за 5 хв. І місце завоював викла [...]
Студенти УДПУ переможці Чемпіонату Черкаської області з багатоповторного жиму України
06.12
Факультет соціальної та психологічної освіти

«Насильство щодо жінок є, мабуть, найганебнішим порушенням прав людини. І, мабуть, найбільш поширеним. Воно не знає кордонів географії, культури або багатства. До тих пір поки воно триває, ми не можемо стверджувати, що відбувається реальний прогрес на шляху до рівності, розвитку та миру» (Кофі Аннан). Мета фотовиставки – привер [...]
Представники Центру гендерної освіти організували фотовиставку студентських груп «СТОП насильству над жінками»
06.12
Природничо-географічний факультет

FacebookTwitterВконтактеGoogle+ [...]
З днем Збройних Сил України!




Актуальне відео


Пошук по сайту
Розширений пошук

Професійна освіта

Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта

  • Кваліфікація, що присвоюється
  • Бакалавр за напрямом “Професійна освіта”

  • Рівень кваліфікації

    Бакалавр (перший цикл вищої освіти)

  • Спеціальні вимоги до зарахування
  • Немає, зарахування проводиться на загальних умовах вступу

  • Спеціальні положення про визнання попереднього навчання (формального, неформального, неофіційного)
  • Немає

Профіль програми:

Студенти отримують необхідні знання для ведення технологічних процесів одержання харчових продуктів, проектування (конструювання) технологічної апаратури харчових виробництв а також знання для педагогічної та навчально-виховної діяльності в системі професійної освіти у відповідності з одержаною спеціальністю. Передбачена широка і фундаментальна теоретична підготовка, необхідна для розв’язання педагогічних та виховних завдань, поєднується з відповідною практичною підготовкою. Фахівці з харчових технологій володіють необхідними знаннями в області розробки технологій харчових продуктів. Сферою їх діяльності є як традиційні так і нові технології продуктів харчування високої якості. У процесі навчання студенти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості. Майбутні фахівці здатні проектувати та розробляти сучасні технології харчових продуктів з використаннях найновіших інформаційно-програмних засобів.

Загальний обсяг навчальної програми – 240 кредитів ЄКТС, в т.ч.: цикл гуманітарної і соціально-економічної підготовки – 45 кр., цикл природничо-наукової підготовки – 64 кр., цикл професійної та практичної підготовки– 131 кр.

  • Ключові результати навчання

1. Знання з предметної області

  • Базові уявлення про структуру, управління та оптимізацію технологічного процесу, підбір, розрахунок та ефективність витрат матеріалів.
  • Принципи розробки технологічних схем та процедури планування робіт, вибору обладнання та інструментальних засобів виробничого процесу.
  • Основи експлуатації обладнання та автоматизованих систем керування технологічними процесами харчової промисловості.
  • Планування технологічного процесу виробництва.
  • Коректування технологічного режиму і рецептур в залежності від наявності та якості сировини.
  • Вдосконалення технологічних процесів.
  • Забезпечення високого рівня якості готової продукції.
  • Принципи розрахунку сировини та готової продукції.
  • Організація технологічного процесу на виробничій дільниці.
  • Методи контролю дотримання технологічних режимів і регламентів.
  • Розробка технологічної документації.
  • Знання з основ загальнотеоретичних дисциплін в обсязі, необхідному для вирішення педагогічних і організаційних завдань.
  • Знання з дисциплін психолого-педагогічного циклу, фахової методики і методики виховання.
  • Знання щодо змісту і організації освіти в професійних навчальних закладах, програм і підручників.
  • Знання сучасних вимог до оснащення і обладнання навчальних кабінетів та допоміжних приміщень.
  • Знання сучасних форм, методів і прийомів навчання та їх дидактичні можливості.
  • Способи збору, систематизації, узагальнення і використання інформації, проведення дослідницької та методичної роботи за фахом, підготовки інформаційних і науково-методичних матеріалів.

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області

  • Використовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін у технологічних процесах харчової промисловості.
  • Застосовувати знання та розуміння для розв’язання якісних та кількісних задач.
  • Уміння вносити зміни в асортимент готової продукції, технологічний режим.
  • Володіння методами контролю сировини, напівпродуктів і готової продукції для забезпечення необхідної їх якості.
  • Навички ведення первинної облікової документації.
  • Здатність до оцінювання, інтерпретації та синтезу інформації та даних результатів аналізів для забезпечення нормального технологічного процесу.
  • Уміння застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій.
  • Здатність здійснювати оперативний контроль за виконанням технологічних операцій на виробництві.
  • Здатність використовувати психолого-педагогічні закономірності організації навчально-виховного процесу, методологічні засади освітнього процесу навчання, загальні принципи побудови змісту освіти в професійному навчальному закладі; шляхів вдосконалення змісту і структури професійної освіти; нові досягнення психолого-педагогічної науки і перспективного педагогічного досвіду з метою впровадження їх у практику роботи викладача практичного навчання в галузі харчової промисловості.

3. Практичні навички з предметної області

  • Навички розробки та організації технологічного режиму виробництва харчових продуктів.
  • Уміння вносити корективи в технологічний режим виробництва в залежності від наявності та якості сировини.
  • Навички роботи у виробничо-технологічній лабораторії.
  • Уміння впроваджувати у виробництво прогресивні технології.
  • Навички раціонального використання сировини, обладнання і пристроїв у виробництві.
  • Уміння впроваджувати технічні завдання на реконструкцію обладнання і пристроїв у виробництво.
  • Здатність до модернізації навчально-виховного процесу; створення умов щодо впровадження компетентнісно-орієнтованого підходу у НВП, розробки сучасних науково-методичних комплексів, використання різнорівневих баз даних.

4. Загальні уміння та навички

  • Здатність враховувати основні економічні закони, екологічні принципи та застосовувати елементи соціокультурної компетенції.
  • Уміння враховувати процеси соціально-політичної історії України, правові засади та етичні норми у виробничій або соціальній діяльності.
  • Обчислювальні навички.
  • Здатність застосовувати знання на практиці.
  • Здатність до самонавчання та продовження професійного розвитку.
  • Навички спілкування, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та принаймі однією із поширених європеських мов.
  • Навички взаємодії із іншими людьми, уміння роботи в групах.
  • Уміння організації власної діяльності та ефективного управління часом.
  • Уміння застосовувати набуті знання у сфері педагогіки, психології та методики професійного навчання при вирішенні педагогічних та навчально-виховних завдань соціально-психологічної специфіки конкретних педагогічних ситуацій.
  • Уміння вести навчально-виховну роботу, визначити ступінь і глибину засвоєння студентами програмового матеріалу, прищеплювати їм елементарні навички самостійного поповнення знань.
  • Професійні профілі випускників з прикладами

Об'єктами діяльності бакалавра за освітньо-професійним напрямом “Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування” є технологічні процеси одержання харчових продуктів, проектування устаткування та обслуговування апаратів харчових виробництв, організація громадського харчування а також викладання предметів практичного навчання відповідно до діючих навчальних програм професійної середньої освіти в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль - технік-технолог, викладач практичного навчання в галузі харчової промисловості

Бере участь у розробленні технологічного режиму виробництва харчових продуктів, визначає резерви виробництва, розраховує витрати сировини, виробничі рецептури, вихід готової продукції, займається організацією громадського харчування, виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль – технік-технолог на підприємствах харчової промисловості

Розробляє технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; проектує нові технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; робить вибір конкретних матеріалів (сировини) в залежності від вибраної технології, підбір технічного устаткування в залежності від запропонованої технології на всіх етапах технологічного процесу;

Проводить контроль якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.

  • Професійний профіль – викладач практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості

Виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Доступ до подальшого навчання

спеціаліст, магістр

  • Положення про екзамени, оцінювання і оцінки

Положення про організацію навчального процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

  • Вимоги до випуску

Завершена навчальна програма обсягом 240 кредитів

  • Форма навчання

Денна

  • Директор програми

Ткачук Станіслав Іванович - голова методичної комісії базового напряму, кандидат педагогічних наук, доцент

Напрям підготовки: 6.010104 Професійна освіта. Спеціалізація: Деревообробка

Напрям підготовки: 6.010104 Професійна освіта. Спеціалізація: Харчові технології


Made by Vladyka, Wireless, Hunter
Powered by PHP-Fusion
Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
імені Павла Тичини © 2009-2016
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.