Університет у соцмережах
Ми у FacebookНаш TwitterКанал в YouTubeПідписка RSS

Інститути, факультети

Анонси
23.10
МОН оголошує конкурс наукових і творчих робіт про Голодомор
Міністерство освіти і науки запрошує взяти участь у Міжнародному міждисциплінарному конкурсі наукових і творчих робіт імені Володимира Маняка і Лідії Коваленко. Тема конкурсу: «Голодомор 1932–1933 рр. – геноцид Українського народу в приватних історіях і просторі культури». Конкурс проводиться в номінаціях: «Кращі творчі і дослідницькі роботи учнів 5–11 класів ЗНЗ»; «Кращі методичні розробки уроку/лекції та творчі роботи вчителів навчальних закладів та викладачів ВНЗ»; «Кращі творчі і дослідницькі роботи студентів, аспірантів, науковців (віком до 35 років)». Автори 3-ох найкращих робіт отримають грошову винагороду: за 1 місце – 5тис гривень, 2 місце – 3тис гривень та 3 місце – 2тис гривень. Також у кожній з номінацій журі відзначить ще 10 робіт, автори яких отримають 1тис гривень. На конкурс подаються лише неопубліковані оригінальні роботи. Вони можуть бути написані українською, англійською або російською мовами. Докладнішу інформацію можна переглянути за посиланням http://mon.gov.ua/activity/education/zagalna-serednya/napryamok-7.html Строк подання робіт – до 15 листопада 2017 року. Оголошення результатів відбудеться в останній тиждень листопада 2017 року. Конкурсні роботи надсилайте на електронну адресу konkurs.manyaka.kovalenko@gmail.com із позначенням «ІІ Міжнародний міждисциплінарний конкурс – 2017». Або на пошту: 02068, м. Київ, а/с 74. Для довідок: (044) 246-43-39; (097) 318-43-39 Світлана Шиман; e-mail: lana.kuzyna@gmail.com Організатори: Міністерство освіти і науки України, Інститут історії України НАН України, ГО «Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору», Науково-освітній консорціум з вивчення Голодомору при Канадському інституті українських студій Альбертського університету.
МОН оголошує конкурс наукових і творчих робіт про Голодомор
23.10
Запрошуємо на курси довузівської підготовки
УДПУ імені Павла Тичини здійснює набір слухачів на курси довузівської підготовки. МИ ПРОПОНУЄМО: - Комплексну підготовка до ЗНО, вступних випробувань та творчих конкурсів; - Ознайомлення з особливостями вступної кампанії; - Профорієнтаційні консультації і тестування, діагностику здібностей. Початок навчання - 4 листопада 2017 року. НАША АДРЕСА: м.Умань, вул. Садова, 2, кім.208. Телефон: (04744) 4-05-20; (063)14-97-988, (097)617-59-67, e-mail: vstup@udpu.edu.ua
Запрошуємо на курси довузівської підготовки
24.10
Запрошуємо на виставу "Останній гречкосій"
24 жовтня о 14.30 студентський народний театр драми і комедії УДПУ запрошує усіх бажаючих на виставу "Останній гречкосій". Чекаємо усіх бажаючих в актовій залі університету.
Запрошуємо на виставу "Останній гречкосій"
24.10
Презентація студентського відео "Права людини в контексті роботи ООН"
24 жовтня на історичному факультеті (корпус №3) відбудеться презентація студентського відео "Права людини в контексті роботи ООН" (до Міжнародного дня ООН).
Презентація студентського відео "Права людини в контексті роботи ООН"
24.10
Х Уманські краєзнавчі читання, присвячені 150-річчю від дня народження Миколи Біляшівського
24 жовтня на історичному факультеті (корпус №3) відбудуться Десяті уманські краєзнавчі читання, присвячені 150-річчю від дня народження Миколи Біляшівського.
Х Уманські краєзнавчі читання, присвячені 150-річчю від дня народження Миколи Біляшівського
24.10
Хелоуін на природничо-географічному факультеті
24 жовтня о 16.30 в ауд.№210 (Корпус №1) відбудеться Хелоуін на природничо-географічному факультеті.
Хелоуін на природничо-географічному факультеті
25.10
Триває міський конкурс ведучих
До уваги молодих, талановитих студентів, які хотіли б долучитися до проведення культурно-масових заходів, що відбуваються в місті! Відділ культури Уманської міської ради оголошує конкурс ведучих та запрошує бажаючих взяти у ньому участь за віковими категоріями: - від 6 до 12 років, - від 18 до 25 років. Основні вимоги до конкурсантів: енергійність, харизматичність, уміння декламувати та працювати з публікою. Відбір учасників відбудеться 27 жовтня 2017 року о 14.30 в міському Будинку культури. Переможці конкурсу будуть мати можливість стати ведучими міських культурно-масових заходів. Заявки для участі в конкурсі приймаються до 25 жовтня 2017 року за адресою: м.Умань, вул. Єропейька,1, телефон : 3-87-83, електронна пошта : umankultura@ukr.net. За довідками звертатися за телефоном : 3-87-83.
Триває міський конкурс ведучих
25.10
Урочистості з нагоди отримання первинного офіцерського звання «молодший лейтенант запасу»
25 жовтня 2017 року о 14 годині у актовій залі університету відбудуться урочистості з нагоди отримання первинного офіцерського звання «молодший лейтенант запасу» студентами УДПУ. Запрошуємо усіх бажаючих.
Урочистості з нагоди отримання первинного офіцерського звання «молодший лейтенант запасу»
25.10
Тематична виставка «Туркменістан. Україна. Мир та процвітання дружніх народів»
З 25 по 30 жовтня 2017 року у відділі обслуговування бібліотеки працюватиме тематична виставка «Туркменістан. Україна. Мир та процвітання дружніх народів» (до Дня незалежності Туркменістану).
Тематична виставка «Туркменістан. Україна. Мир та процвітання дружніх народів»
26.10
Науково-методичний семінар «Наукометрія: сучасні вимоги до наукових досліджень»
26 жовтня об 11.15 на факультеті соціальної та психологічної освіти (корпус №3, 401 ауд.) відбудеться науково-методичний семінар «Наукометрія: сучасні вимоги до наукових досліджень».
Науково-методичний семінар «Наукометрія: сучасні вимоги до наукових досліджень»
26.10
Кінолекторій на тему «Туркменістан сьогодні»
26 жовтня о 12.50 на факультеті соціальної та психологічної освіти (корпус №3, 401 ауд.) відбудеться кінолекторій на тему «Туркменістан сьогодні».
Кінолекторій на тему «Туркменістан сьогодні»
27.10
Концерт до Дня незалежності Туркменістану
27 жовтня о 14.30 в актовій залі УДПУ відбудеться концерт до Дня незалежності Туркменістану.
Концерт до Дня незалежності Туркменістану
29.10
Триває V Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»
З вересня 2017 року до березня 2018-го триватиме V Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць», який проводить Посольство Литовської Республіки в Україні. Роботи учасників конкурсу прийматимуть до 19 січня 2018 року на електронну скриньку yaevropeets@ukr.net Підсумки завершального етапу конкурсу будуть підведені у березні 2018 року. За рішенням журі конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в межах культурного обміну в 2018 році. За додатковою інформацією можна звертатись до організаційного комітету конкурсу за телефонами: (044) 501-01-15, (044) 400-43-01. Співорганізатори конкурсу: Всеукраїнська молодіжна громадська організація "Серце до серця", Міністерство культури України та інші органи виконавчої влади.
Триває V Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»
29.10
Північно-західний університет надає стипендії на навчання в аспірантурі
З метою сприяння культурному обміну між Україною та Китаєм вздовж Шовкового шляху, Північно-західний університет надає стипендії на навчання в аспірантурі. Період поданя заявки: 1 січня - 30 березня 2018 року. Заявка подається в режимі онлайн на веб-сайті http://nwu.17gz.org/member/login.do. Всі необхідні документи надсилаються на електронну адресу: tonwu@nwu.edu.cn. Також повідомляємо, що можна отримати стипендію на навчання в Північно-західному університеті в рамках стипендіальної програми Уряду Китайської Народної Республіки (навчання в магістратурі та аспірантурі). Контакти Північно-західного університету: тел. 0086-29-88302373, 0086-29-88303928, факс: 0086-29-88303511, електронна скринька: tonwu@nwu.edu.cn, crystalhe0917@163.com.
Північно-західний університет надає стипендії на навчання в аспірантурі
30.10
Урочистості з нагоди святкування 10-річчя факультету фізичного виховання.
30 жовтня о 14.30 в актовій залі університету відбудуться урочистості з нагоди святкування 10-річчя факультету фізичного виховання.
Урочистості з нагоди святкування 10-річчя факультету фізичного виховання.





Актуальне відео


Пошук по сайту
Розширений пошук

Професійна освіта. Технологія обробки дерева та меблевого виробництва

Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта

  • Кваліфікація, що присвоюється

Бакалавр за напрямом “Професійна освіта”

  • Рівень кваліфікації

Бакалавр (перший цикл вищої освіти)

  • Спеціальні вимоги до зарахування

Немає, зарахування проводиться на загальних умовах вступу

  • Спеціальні положення про визнання попереднього навчання (формального, неформального, неофіційного)

Немає

  • Профіль програми

Студенти отримують необхідні знання для ведення технологічних процесів одержання харчових продуктів, проектування (конструювання) технологічної апаратури харчових виробництв а також знання для педагогічної та навчально-виховної діяльності в системі професійної освіти у відповідності з одержаною спеціальністю. Передбачена широка і фундаментальна теоретична підготовка, необхідна для розв’язання педагогічних та виховних завдань, поєднується з відповідною практичною підготовкою. Фахівці з харчових технологій володіють необхідними знаннями в області розробки технологій харчових продуктів. Сферою їх діяльності є як традиційні так і нові технології продуктів харчування високої якості. У процесі навчання студенти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості. Майбутні фахівці здатні проектувати та розробляти сучасні технології харчових продуктів з використаннях найновіших інформаційно-програмних засобів.

Загальний обсяг навчальної програми – 240 кредитів ЄКТС, в т.ч.: цикл гуманітарної і соціально-економічної підготовки – 45 кр., цикл природничо-наукової підготовки – 64 кр., цикл професійної та практичної підготовки– 131 кр.

  • Ключові результати навчання

1. Знання з предметної області

  • Базові уявлення про структуру, управління та оптимізацію технологічного процесу, підбір, розрахунок та ефективність витрат матеріалів.
  • Принципи розробки технологічних схем та процедури планування робіт, вибору обладнання та інструментальних засобів виробничого процесу.
  • Основи експлуатації обладнання та автоматизованих систем керування технологічними процесами харчової промисловості.
  • Планування технологічного процесу виробництва.
  • Коректування технологічного режиму і рецептур в залежності від наявності та якості сировини.
  • Вдосконалення технологічних процесів.
  • Забезпечення високого рівня якості готової продукції.
  • Принципи розрахунку сировини та готової продукції.
  • Організація технологічного процесу на виробничій дільниці.
  • Методи контролю дотримання технологічних режимів і регламентів.
  • Розробка технологічної документації.
  • Знання з основ загальнотеоретичних дисциплін в обсязі, необхідному для вирішення педагогічних і організаційних завдань;
  • Знання з дисциплін психолого-педагогічного циклу, фахової методики і методики виховання;
  • Знання щодо змісту і організації освіти в професійних навчальних закладах, програм і підручників;
  • Знання сучасних вимог до оснащення і обладнання навчальних кабінетів та допоміжних приміщень;
  • Знання сучасних форм, методів і прийомів навчання та їх дидактичні можливості;
  • Способи збору, систематизації, узагальнення і використання інформації, проведення дослідницької та методичної роботи за фахом, підготовки інформаційних і науково-методичних матеріалів;

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області

  • Здатність використовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін у технологічних процесах харчової промисловості.
  • Здатність застосовувати знання та розуміння для розв’язання якісних та кількісних задач.
  • Уміння вносити зміни в асортимент готової продукції, технологічний режим.
  • Володіння методами контролю сировини, напівпродуктів і готової продукції для забезпечення необхідної їх якості.
  • Навички ведення первинної облікової документації.
  • Здатність до оцінювання, інтерпретації та синтезу інформації та даних результатів аналізів для забезпечення нормального технологічного процесу.
  • Уміння застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій.
  • Здатність здійснювати оперативний контроль за виконанням технологічних операцій на виробництві.
  • Здатність використовувати психолого-педагогічні закономірності організації навчально-виховного процесу, методологічні засади освітнього процесу навчання, загальні принципи побудови змісту освіти в професійному навчальному закладі; шляхів вдосконалення змісту і структури професійної освіти; нові досягнення психолого-педагогічної науки і перспективного педагогічного досвіду з метою впровадження їх у практику роботи викладача практичного навчання в галузі харчової промисловості.

3. Практичні навички з предметної області

  • Навички розробки та організації технологічного режиму виробництва харчових продуктів.
  • Уміння вносити корективи в технологічний режим виробництва в залежності від наявності та якості сировини.
  • Навички роботи у виробничо-технологічній лабораторії.
  • Уміння впроваджувати у виробництво прогресивні технології.
  • Навички раціонального використання сировини, обладнання і пристроїв у виробництві.
  • Уміння впроваджувати технічні завдання на реконструкцію обладнання і пристроїв у виробництво.
  • Здатність до модернізації навчально-виховного процесу; створення умов щодо впровадження компетентнісно-орієнтованого підходу у НВП, розробки сучасних науково-методичних комплексів, використання різнорівневих баз даних;

4. Загальні уміння та навички

  • Здатність враховувати основні економічні закони, екологічні принципи та застосовувати елементи соціокультурної компетенції.
  • Уміння враховувати процеси соціально-політичної історії України, правові засади та етичні норми у виробничій або соціальній діяльності.
  • Обчислювальні навички.
  • Здатність застосовувати знання на практиці.
  • Здатність до самонавчання та продовження професійного розвитку.
  • Навички спілкування, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та принаймі однією із поширених європеських мов.
  • Навички взаємодії із іншими людьми, уміння роботи в групах.
  • Уміння організації власної діяльності та ефективного управління часом.
  • Уміння застосовувати набуті знання у сфері педагогіки, психології та методики професійного навчання при вирішенні педагогічних та навчально-виховних завдань соціально-психологічної специфіки конкретних педагогічних ситуацій;
  • Уміння вести навчально-виховну роботу, визначити ступінь і глибину засвоєння студентами програмового матеріалу, прищеплювати їм елементарні навички самостійного поповнення знань;

  • Професійні профілі випускників з прикладами

Об'єктами діяльності бакалавра за освітньо-професійним напрямом “Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування” є технологічні процеси одержання харчових продуктів, проектування устаткування та обслуговування апаратів харчових виробництв, організація громадського харчування а також викладання предметів практичного навчання відповідно до діючих навчальних програм професійної середньої освіти в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль - технік-технолог, викладач практичного навчання в галузі харчової промисловості.

Бере участь у розробленні технологічного режиму виробництва харчових продуктів, визначає резерви виробництва, розраховує витрати сировини, виробничі рецептури, вихід готової продукції, займається організацією громадського харчування, виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль – технік-технолог на підприємствах харчової промисловості.

Розробляє технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; проектує нові технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; робить вибір конкретних матеріалів (сировини) в залежності від вибраної технології, підбір технічного устаткування в залежності від запропонованої технології на всіх етапах технологічного процесу;

Проводить контроль якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.

  • Професійний профіль – викладач практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

Виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Доступ до подальшого навчання

спеціаліст, магістр

  • Положення про екзамени, оцінювання і оцінки

Положення про організацію навчального процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

  • Вимоги до випуску

Завершена навчальна програма обсягом 240 кредитів

  • Форма навчання

Денна

  • Директор програми

Ткачук Станіслав Іванович - голова методичної комісії базового напряму, кандидат педагогічних наук, доцент

Структурно логічна схема бакалаврату спеціальності 6.010104 Професіна освіта Технологія обробки дерева та меблеве виробництво

Напрям підготовки:6.010104 Професійна освіта

Технологія обробки дерева та меблеве виробництво


Made by Vladyka, Wireless, Hunter
Powered by PHP-Fusion
Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
імені Павла Тичини © 2009-2017
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.