Університет у соцмережах
Ми у FacebookНаш TwitterКанал в YouTubeПідписка RSS

Інститути, факультети

Анонси
19.02
Запрошуємо на День відкритих дверей
02 березня 2018 р. в УДПУ імені Павла Тичини відбудеться День відкритих дверей. Запрошуємо усіх бажаючих познайомитися із навчальним закладом, а також одержати вичерпні відповіді на важливі питання вступної кампанії 2018 року. Чекаємо за адресою: новий корпус університету, вул.Садова, 28, м.Умань, Черкаська обл. Телефони приймальної комісії: (04744) 4-05-20, 096-03-39-633, 063-14-97-988.
Запрошуємо на День відкритих дверей
20.02
Вечір пам`яті до Дня Героїв Небесної сотні «Герої не вмирають»
20 лютого о 14.30 в актовій залі УДПУ відбудеться загальноуніверситетський вечір пам`яті до Дня Героїв Небесної сотні «Герої не вмирають». Запрошують усі бажаючі.
Вечір пам`яті до Дня Героїв Небесної сотні «Герої не вмирають»
20.02
Відеолекторій «Герої не вмирають»
20 лютого о 14.20 на факультеті соціальної та психологічної освіти (корпус №3, 401 ауд.) відбудеться відеолекторій «Герої не вмирають».
Відеолекторій «Герої не вмирають»
20.02
Відкрита лекція мільярдера Марка Гінзбурга
20 лютого о 18.00 в актовій залі УДПУ імені Павла Тичини відбудеться відкрита безкоштовна лекція мільярдера із списку Forbes, Президента інвестиційно-будівельного холдингу «UIH», новатора у сфері блокчейну і криптовалют Марка Гінзбурга.
Відкрита лекція мільярдера Марка Гінзбурга
20.02
Виховний захід «Зима, що нас змінила»
20 лютого о 13.00 на факультеті професійної та технологічної освіти (корпус №2, ауд. 310) відбудеться виховний захід «Зима, що нас змінила».
Виховний захід «Зима, що нас змінила»
20.02
Виховний захід «Хоробрі серця»
20 лютого о 14.15 на факультеті фізики, математики та інформатики (корпус №2,318 ауд.) відбудеться виховний захід «Хоробрі серця», присвячений Героям Небесної Сотні.
Виховний захід «Хоробрі серця»
21.02
Міжнародний фестиваль арт-терапії "АRT-PRAKTIK"
16 березня з 9.00 до 18.00 в УДПУ імені Павла Тичини відбудеться Міжнародний фестиваль арт-терапії "АRT-PRAKTIK". В програмі - майтер-класи від провідних фахівців країни з різних видів арт-терапії на важливі, актуальні для кожного теми. Офіційне відкриття - о 10.00 в актовій залі університету.
Міжнародний фестиваль арт-терапії "АRT-PRAKTIK"
21.02
Всеукраїнський науково-практичний семінар «Гуманна педагогіка у процесі особистісного розвитку («Лицар гуманної педагогіки – Василь Олександрович Сухомлинський»)
21 лютого об 11.15 на факультеті соціальної та психологічної освіти (корпус №3, 401 ауд.) відбудеться Всеукраїнський науково-практичний семінар «Гуманна педагогіка у процесі особистісного розвитку («Лицар гуманної педагогіки – Василь Олександрович Сухомлинський»).
Всеукраїнський науково-практичний семінар «Гуманна педагогіка у процесі особистісного розвитку («Лицар гуманної педагогіки – Василь Олександрович Сухомлинський»)
21.02
Презентація збірки поезій А.Карасевича "Душа"
21 лютого о 14.30 в актовій залі УДПУ відбудеться презентація збірки поезій А.Карасевича "Душа".
Презентація збірки поезій А.Карасевича "Душа"
21.02
Гра «Я люблю українську мову»
21 лютого о 13.00 на факультеті української філології (корпус №3, ауд.303) відбудеться гра «Я люблю українську мову».
Гра «Я люблю українську мову»
21.02
І етап олімпіади з інформатики та програмування
21 лютого о 12.50 на факультеті фізики, математики та інформатики відбудеться І етап студентської олімпіади з інформатики та програмування.
І етап олімпіади з інформатики та програмування
22.02
Всеукраїнський науково-практичний семінар «Основні стратегії взаємодії із дітьми із особливими освітніми потребами в рамках підготовки фахівців до роботи у закладах освіти»
22 - 23 лютого 2018 року на базі УДПУ імені Павла Тичини за участі факультетів фізики, математики та інформатики, дошкільної та спеціальної освіти та Громадської організації «Одеська обласна організація медико-психолого-педагогічної допомоги «Здорове суспільство» відбудеться І Всеукраїнський науково-практичний семінар «Основні стратегії взаємодії із дітьми із особливими освітніми потребами в рамках підготовки фахівців до роботи у закладах освіти». Напрямки роботи: -робота тьютора в умовах шкільної інклюзії; -уроки толерантності в школі, робота з батьками; -розумова відсталість, синдром Дауна; -розлади аутистичного спектру; -порушення моторного розвитку дитини, дитячий церебральний параліч (ДЦП); -питання статевого виховання в роботі з дітьми з особливими потребами; -організація умов для інклюзивної освіти в школі (адаптації). Розпорядок роботи: 22 лютого, четвер 09.00 – 10.00 круглий стіл на тему «Основні стратегії взаємодії із дітьми із особливими освітніми потребами в рамках підготовки фахівців до роботи у закладах освіти» (корпус № 2) 10.00 – 13.00 семінари – тренінги (корпус №2) 13.00 – 14.00 обідня перерва 14.00 – 17.00 продовження семінарів-тренінгів (корпус № 2) 23 лютого, п`ятниця 09.30 – 12.30 семінари-тренінги (корпус № 2) 13.00 – 17.00 від`їзд учасників семінару Заявки на участь приймаються до 19 лютого 2018 року на адресу електронної пошти – oxanagnatyk@ukr.net або за телефоном: (093)59-00-065 Гнатюк Оксана Володимирівна.
Всеукраїнський науково-практичний семінар «Основні стратегії взаємодії із дітьми із особливими освітніми потребами в рамках підготовки фахівців до роботи у закладах освіти»
22.02
Зустріч з воїном - учасником АТО
22 лютого о 08.00 на факультеті соціальної та психологічної освіти (корпус №3, 401 ауд.) відбудеться зустріч з воїном - учасником АТО.
Зустріч з воїном - учасником АТО
22.02
Фестиваль психологічних тренінгів
22-23 лютого об 11.00 на факультеті соціальної та психологічної освіти (корпус №3, 401 ауд.) відбудеться фестиваль психологічних тренінгів.
Фестиваль психологічних тренінгів
22.02
Колоквіум-посвята "Історія України в обличчях"( до 100-річчя Української Держави Павла Скоропадського)
22 лютого о 13.00 на історичному факультеті (корпус №3, ауд.407) відбудеться колоквіум-посвята "Історія України в обличчях"( до 100-річчя Української Держави Павла Скоропадського).
Колоквіум-посвята "Історія України в обличчях"( до 100-річчя Української Держави Павла Скоропадського)


Новини наших сайтів
15.02
Історичний факультет

    Шановна громадо історичного факультету!Деканат і Студентська рада щиро вітає Вас з Днем Святого Валентина! Хочеться вірити, що всі закохані на факультеті знайдуть свою половинку, а тим, в яких серце ще не визначилось, бажаємо добра, теплоти і віри, що це обов’язково станеться! [...]
ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ НА ІСТОРИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ
15.02
Бібліотека університету

На сайті з’явилися нові надходження до фондів бібліотеки за січень 2018 року. Нові надходження [...]
Нові надходження до бібліотеки
15.02
Факультет соціальної та психологічної освіти

12 лютого 2018 року відбулося відкрите заняття з педагогіки доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Осадченко Інни Іванівни для студентів ІІ курсу факультету соціальної та психологічної освіти. Тема лекції «Методи та засоби навчання». На занятті було розглянуто сутність понять «ме [...]
Відкрите заняття з педагогіки на тему: «Методи та засоби навчання»
15.02
Факультет дошкільної та спеціальної освіти

В актовій залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини 13 лютого відбулась зустріч із Героєм України, громадським та політичним діячем, колишнім політв’язнем Левком Лук’яненком. Окрім […] [...]
В УДПУ ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З ГЕРОЄМ УКРАЇНИ ЛЕВКОМ ЛУК’ЯНЕНКОМ
15.02
Факультет професійної та технологічної освіти

    П’ятнадцятого лютого – свято Стрітення, в народі «Стрічання», «Громиця», «Зимобор», яке відзначають через 40 днiв пiсля Рiздва Христового. [...]
Стрітення Господнє
15.02
Факультет фізичного виховання

До уваги студентів та усіх бажаючих На базі тренажерного залу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проводиться набір в групи занять з аеробіки та атлетизму. Заяви можна подати до 23 лютого 2018 року (каб. 230а., факультет фізичного виховання). За більш детальною інформацією звертатись до лаборанта ? [...]
Оголошення
15.02
Факультет фізичного виховання

3-4 лютого в Черкасах відбувся чемпіонат Черкаської області з боксу серед молоді та чоловіків, участь у якому взяли Уманські боксери , боксерського клубу «Ринг», серед яких був студент V курсу факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Смирнов Андрій. У підсумку Андрій [...]
ПЕРЕМОГА У ЧЕМПІОНАТІ ОБЛАСТІ
15.02
Студентський портал

Той самий текст у «блогах», про який ти будеш згадувати із вдячністю Людина інстинктивно вважає важливою метою справити враження на будь-кого під час першої зустрічі. Особливо якщо цей «будь-хто» – твій викладач, який виставлятиме справедливу оцінку за іспит. Або закриватиме очі, коли побачить, як ти списуєш. Колись давно я пр? [...]
Причарувати викладача: методи спецслужб
14.02
Факультет фізики, математики та інформатики

На факультеті фізики, математики та інформатики цікаво та весело відсвяткували День Закоханих. Всі бажаючі мали змогу признатись в коханні, написати побажання чи порадувати свою половинку приємними компліментами за допомогою «Дерева кохання» яке виросло на факультеті за допомогою старань студентки ІІ курсу Мельник Роксол? [...]
День Святого Валентина на ФФМІ
14.02
Факультет мистецтв

13 лютого в картинній галереї відбулось нагородження переможців та учасників конкурсу «Уманська коляда – 2018», який проходив з 1 по 21 січня 2018 року. Уже вкотре конкурс відбувається з нагоди святкування різдвяних свят та покликаний об’єднати українське суспільство, примножити і зберегти українські традиції, популяризувати ук? [...]
ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ «УМАНСЬКА КОЛЯДА – 2018»!
02.01
Факультет соціальної та психологічної освіти

Шановні абітурієнти!!! Запрошуємо Вас на навчання за спеціальністю «Соціальна робота». Після закінчення закладу вищої освіти випускники мають широкий спектр галузей для працевлаштування. Сьогодні ми хотіли Вас познайомити з роботою соціального працівника в пенітенціарних службах. Одним із напрямів підготовки фахівців соц? [...]
СОЦІАЛЬНА РОБОТА В ПЕНІТЕНЦІАРНИХ СЛУЖБАХ
02.01
Факультет соціальної та психологічної освіти

Шановні абітурієнти!!! Запрошуємо Вас на навчання за спеціальністю «Психологія». Після закінчення закладу вищої освіти випускники мають широкий спектр галузей для працевлаштування. Сьогодні ми хотіли Вас познайомити з роботою психолога в банку. Психолог в банку займається безпосередньо самим персоналом. У його обов’язки [...]
Психолог, що працює з персоналом банку
02.01
Факультет соціальної та психологічної освіти

Враховуючи поширення самогубств серед неповнолітніх та молоді у зв’язку з поширенням у соціальних мережах нової суїцидальної квестової гри «Червона сова», викладачами кафедри психології було проведено психолого-профілактичну бесіду «Профілактика залучення учнівської та студентської молоді до небезпечних квестів («Че [...]
Профілактика залучення учнівської та студентської молоді до небезпечних квестів («Червона сова»)»
02.01
Природничо-географічний факультет

Шановний Сергій Григорович! Щиро вітаємо Вас зі славним ювілеєм! Зичимо міцного здоров’я, щастя, добра, миру і благополуччя. Бажаємо нових здобутків, незгасаючої енергії та невтомності. Нехай здійснюються всі Ваші мрії і сподівання, втілюються в життя нові педагогічні ідеї і задуми, а поруч у житті, як вірні супутники, завжди [...]
Вітаємо Половку Сергія Григоровича зі славним ювілеєм!
02.01
Українсько-туркменський культурно-освітній центр

Студентські роки – це найкращий період у житті кожної людини. Кожен день у студента – це нова історія, яка залишає вагомий слід у житті і надовго закарбовується в пам’яті. Оголошуємо початок фотоконкурсу для іноземних студентів  «Мій вибір - УДПУ». Умови проведення фотоконкурсу З 2 січня по 1 лютого включно надішліть сво [...]
Фотоконкурс





Актуальне відео


Пошук по сайту
Розширений пошук

Професійна освіта

Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта

  • Кваліфікація, що присвоюється
  • Бакалавр за напрямом “Професійна освіта”

  • Рівень кваліфікації

    Бакалавр (перший цикл вищої освіти)

  • Спеціальні вимоги до зарахування
  • Немає, зарахування проводиться на загальних умовах вступу

  • Спеціальні положення про визнання попереднього навчання (формального, неформального, неофіційного)
  • Немає

Профіль програми:

Студенти отримують необхідні знання для ведення технологічних процесів одержання харчових продуктів, проектування (конструювання) технологічної апаратури харчових виробництв а також знання для педагогічної та навчально-виховної діяльності в системі професійної освіти у відповідності з одержаною спеціальністю. Передбачена широка і фундаментальна теоретична підготовка, необхідна для розв’язання педагогічних та виховних завдань, поєднується з відповідною практичною підготовкою. Фахівці з харчових технологій володіють необхідними знаннями в області розробки технологій харчових продуктів. Сферою їх діяльності є як традиційні так і нові технології продуктів харчування високої якості. У процесі навчання студенти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості. Майбутні фахівці здатні проектувати та розробляти сучасні технології харчових продуктів з використаннях найновіших інформаційно-програмних засобів.

Загальний обсяг навчальної програми – 240 кредитів ЄКТС, в т.ч.: цикл гуманітарної і соціально-економічної підготовки – 45 кр., цикл природничо-наукової підготовки – 64 кр., цикл професійної та практичної підготовки– 131 кр.

  • Ключові результати навчання

1. Знання з предметної області

  • Базові уявлення про структуру, управління та оптимізацію технологічного процесу, підбір, розрахунок та ефективність витрат матеріалів.
  • Принципи розробки технологічних схем та процедури планування робіт, вибору обладнання та інструментальних засобів виробничого процесу.
  • Основи експлуатації обладнання та автоматизованих систем керування технологічними процесами харчової промисловості.
  • Планування технологічного процесу виробництва.
  • Коректування технологічного режиму і рецептур в залежності від наявності та якості сировини.
  • Вдосконалення технологічних процесів.
  • Забезпечення високого рівня якості готової продукції.
  • Принципи розрахунку сировини та готової продукції.
  • Організація технологічного процесу на виробничій дільниці.
  • Методи контролю дотримання технологічних режимів і регламентів.
  • Розробка технологічної документації.
  • Знання з основ загальнотеоретичних дисциплін в обсязі, необхідному для вирішення педагогічних і організаційних завдань.
  • Знання з дисциплін психолого-педагогічного циклу, фахової методики і методики виховання.
  • Знання щодо змісту і організації освіти в професійних навчальних закладах, програм і підручників.
  • Знання сучасних вимог до оснащення і обладнання навчальних кабінетів та допоміжних приміщень.
  • Знання сучасних форм, методів і прийомів навчання та їх дидактичні можливості.
  • Способи збору, систематизації, узагальнення і використання інформації, проведення дослідницької та методичної роботи за фахом, підготовки інформаційних і науково-методичних матеріалів.

2. Когнітивні уміння та навички з предметної області

  • Використовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін у технологічних процесах харчової промисловості.
  • Застосовувати знання та розуміння для розв’язання якісних та кількісних задач.
  • Уміння вносити зміни в асортимент готової продукції, технологічний режим.
  • Володіння методами контролю сировини, напівпродуктів і готової продукції для забезпечення необхідної їх якості.
  • Навички ведення первинної облікової документації.
  • Здатність до оцінювання, інтерпретації та синтезу інформації та даних результатів аналізів для забезпечення нормального технологічного процесу.
  • Уміння застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій.
  • Здатність здійснювати оперативний контроль за виконанням технологічних операцій на виробництві.
  • Здатність використовувати психолого-педагогічні закономірності організації навчально-виховного процесу, методологічні засади освітнього процесу навчання, загальні принципи побудови змісту освіти в професійному навчальному закладі; шляхів вдосконалення змісту і структури професійної освіти; нові досягнення психолого-педагогічної науки і перспективного педагогічного досвіду з метою впровадження їх у практику роботи викладача практичного навчання в галузі харчової промисловості.

3. Практичні навички з предметної області

  • Навички розробки та організації технологічного режиму виробництва харчових продуктів.
  • Уміння вносити корективи в технологічний режим виробництва в залежності від наявності та якості сировини.
  • Навички роботи у виробничо-технологічній лабораторії.
  • Уміння впроваджувати у виробництво прогресивні технології.
  • Навички раціонального використання сировини, обладнання і пристроїв у виробництві.
  • Уміння впроваджувати технічні завдання на реконструкцію обладнання і пристроїв у виробництво.
  • Здатність до модернізації навчально-виховного процесу; створення умов щодо впровадження компетентнісно-орієнтованого підходу у НВП, розробки сучасних науково-методичних комплексів, використання різнорівневих баз даних.

4. Загальні уміння та навички

  • Здатність враховувати основні економічні закони, екологічні принципи та застосовувати елементи соціокультурної компетенції.
  • Уміння враховувати процеси соціально-політичної історії України, правові засади та етичні норми у виробничій або соціальній діяльності.
  • Обчислювальні навички.
  • Здатність застосовувати знання на практиці.
  • Здатність до самонавчання та продовження професійного розвитку.
  • Навички спілкування, включаючи усну та письмову комунікацію українською мовою та принаймі однією із поширених європеських мов.
  • Навички взаємодії із іншими людьми, уміння роботи в групах.
  • Уміння організації власної діяльності та ефективного управління часом.
  • Уміння застосовувати набуті знання у сфері педагогіки, психології та методики професійного навчання при вирішенні педагогічних та навчально-виховних завдань соціально-психологічної специфіки конкретних педагогічних ситуацій.
  • Уміння вести навчально-виховну роботу, визначити ступінь і глибину засвоєння студентами програмового матеріалу, прищеплювати їм елементарні навички самостійного поповнення знань.
  • Професійні профілі випускників з прикладами

Об'єктами діяльності бакалавра за освітньо-професійним напрямом “Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування” є технологічні процеси одержання харчових продуктів, проектування устаткування та обслуговування апаратів харчових виробництв, організація громадського харчування а також викладання предметів практичного навчання відповідно до діючих навчальних програм професійної середньої освіти в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль - технік-технолог, викладач практичного навчання в галузі харчової промисловості

Бере участь у розробленні технологічного режиму виробництва харчових продуктів, визначає резерви виробництва, розраховує витрати сировини, виробничі рецептури, вихід готової продукції, займається організацією громадського харчування, виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Професійний профіль – технік-технолог на підприємствах харчової промисловості

Розробляє технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; проектує нові технології харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської продукції; робить вибір конкретних матеріалів (сировини) в залежності від вибраної технології, підбір технічного устаткування в залежності від запропонованої технології на всіх етапах технологічного процесу;

Проводить контроль якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.

  • Професійний профіль – викладач практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості

Виконує обов’язки викладача практичного навчання професійного навчального закладу в галузі харчової промисловості.

  • Доступ до подальшого навчання

спеціаліст, магістр

  • Положення про екзамени, оцінювання і оцінки

Положення про організацію навчального процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

  • Вимоги до випуску

Завершена навчальна програма обсягом 240 кредитів

  • Форма навчання

Денна

  • Директор програми

Ткачук Станіслав Іванович - голова методичної комісії базового напряму, кандидат педагогічних наук, доцент

Напрям підготовки: 6.010104 Професійна освіта. Спеціалізація: Деревообробка

Напрям підготовки: 6.010104 Професійна освіта. Спеціалізація: Харчові технології


Made by Vladyka, Wireless, Hunter
Powered by PHP-Fusion
Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
імені Павла Тичини © 2009-2018
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити адміністратору.